dinsdag 27 juni 2017

Ledigheid

Het idee dat ik pas mag rusten wanneer mijn huis schoon is…
Het idee dat een dag pas goed is (geweest) wanneer deze van voor tot achter volgepland is…
Dat idee heb ik al heel lang geleden los gelaten. Dankzij de fibromyalgie kostte mij dat niet eens zo gek veel moeite. Het schuldgevoel wat ik kreeg wanneer ik mijn gemak nam in een niet 100% schoon huis, of wanneer ik een dag had verlummeld, niet sociaal was geweest of zo bleek wat lastiger van mij af te schudden zijn maar uiteindelijk is ook dat mij gelukt zodat ik mijzelf nu gewoon op twee lummel 'ik kijk alle acht films van Harry Potter nog een keertje' dagen kan trakteren zonder daar last van te hebben. Die twee 'ik kijk etc' dagen kunnen ook zonder probleem gevolgd worden door een 'het is best koud buiten en ik ga lekker aan mijn blog sleutelen' dag. 

Zonder enig probleem op het gebied van schuldgevoel had ik er nog wel zo'n dag aan vast kunnen plakken maar deed dat niet. Mijn verstandigere ikken, de dames Me, Myself & I, weten dat des te langer ik in lummel-staat verkeer het des te lastiger wordt om de draad van het actieve leven weer op te pakken. En dat laatste is belangrijk. Niet vanwege een misplaatst schuldgevoel maar omdat mijn hoofd en lijf blij zijn met rust en regelmaat. Te veel rust in de vorm van lummelen nekt de regelmaat en uiteindelijk mijn gezondheid dus…

Dus schopte ik mijzelf vanmorgen het huis uit en wandelde naar de stad op zoek naar een nieuwe handtas. Na de eerste winkel werd het doel gewijzigd in nieuwe schoenen. Er zijn in mijn hometown nu eenmaal meer schoenen- dan tassenzaken. Daarmee werd mijn zoektocht toch mooi met een kilometer verlengd! Uiteindelijk vond ik beide (wat eigenlijk weer niet de bedoeling was) in de laatste winkel waar ik binnenliep. Na het afrekenen zei de verkoopster 'Ik wil nog wel even zeggen dat u een mooie hanger omheeft'. 'Dank je', zei ik en voegde er aarzelend aan toe, 'Je weet wat het voorsteld?'. De jongedame begon heftig te knikken. 'Jazeker! Ik ben al 20 jaar Harry Potter fan. Dat zijn de deadly hallows'. 

We babbelde nog even over de boeken en de films. Ik vertelde dat ik van het weekend alle films weer had bekeken en dat ik nu zat te wachten op 'Fantastic beasts and where to find them' zodat ik die vanmiddag kon gaan bekijken. 'Ik ben jaloers', zei zij toen ik vertrok.

En dan ga ik nu weer even lummelen voor de TV! Laterszz!6 opmerkingen:

 1. Geniet maar lekker.. ik doe ook waar ik zin in heb!
  Leuke layout trouwens hier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er zelf ook tevreden over. Behalve het grijs achter de reacties. Maar dat komt nog wel een keertje. Denk ik..

   Verwijderen
 2. Ik heb me gisteren suf gereageerd hier maar het lukt niet om iets te plaatsen. Bij de vorige post wel. Maar toen moest ik appartementencomplexen en verkeersborden selecteren om te bewijzen dat ik geen robot ben.

  Maar ik zei dus dat ik niks heb met Harry Potter (sorry!) maar wel met handtassen en schoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik ga nog eens naar de reactie instellingen kijken..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!