vrijdag 30 juni 2017

Pareltjes 2 - Geen zonnebril op sterkte

Iets te vroeg voor mijn oogmetingsafspraak liep ik bij Pareltje binnen en deinsde bijna terug vanwege het grote aantal wachtende voor mij. Vanuit het idee 'Die hebben vast niet allemaal een afspraak bovendien heb ik vandaag alle tijd van de wereld' liep ik naar binnen en drentelde wat rond. Ik kon ook niets anders want alle zitplaatsen waren bezet. 

Maar iets later dan afgesproken werd ik door de optometrist binnengeroepen. Dezelfde bij wie ik vwoensdag voor de lenzencontrole ben geweest. 'Ik heb toch geen afspraak met jou?', zei ik toen ik het oogmeethokje binnen liep. Hij grinnikte eens. 'Klopt, maar mijn collega loopt momenteel flink achter op schema, ik heb nog wat schuifruimte en aangezien jij vaste klant bent..'.

Het voordeel van een oogmeting laten doen door iemand die je ogen door en door kent is dat het redelijk vlot gepiept is. 'Heb je je lenzen bij je?', vroeg hij na de oogmeting. Euh nee!. 'Zal ik even een paar daglenzen pakken', zei hij, 'Dat is met jouw sterkte wel handig wanneer je een bril uit gaat zoeken'. 'Ik heb gisteren al een bril uitgezocht. Leek mij wel zo handig … vanwege mijn sterkte'. ja ja, soms kan ik best praktisch denken.

Met bril en de uitslag van de oogmeting op zak nam ik weer plaats aan de tafel der wachtenden. Wederom had ik geluk. De klant voor mij moest even wat geld in de parkeerautomaat gaan gooien dus ik kon bij de 'ik weet eigenlijk niet precies wat deze jongeman doet maar hij mag oogmetingen doen' aanschuiven. Het feit dat de oogmeting al was gedaan maakte het makkelijk. Net als het feit dat ik thuis al wat huiswerk had gedaan en wist welke glazen ik wilde. Inderdaad, multifocaal. Da's ondertussen hoognodig maar dat wist ik eigenlijk al een tijdje. Hij had nog wel de suggestie om, vanwege de hoogte van mijn afwijking (een oog -7,5 het ander -5) en het feit dat ik mijn bril toch met enige regelmaat draag € 30,00 per glas extra te betalen om ze nog dunner te laten slijpen. 

Toen kwam het moment van afrekenen. Dankzij de tweejaarlijkse korting van mijn ziektekostenverzekering viel het bedrag mij nog mee. Daarnaast krijg ik een bon voor € 99,00 euro. Hij noemde wat mogelijke opties op om die bon aan te besteden en zei toen, 'Met jouw oogafwijking zou ik niet voor de zonnebril op sterkte gaan. Dan moet je nog zoveel bij betalen om de glazen enigszins netjes te krijgen. Omdat je ook lenzen hebt loont zich dat niet'. 

Kijk, daar heb je wat aan. Pareltjes zijn het.. Die jongens van Pareltje. Alleen… ik heb weer dat afgrijselijke reclamedeuntje in mijn hoofd zitten. Djuh!


6 opmerkingen:

 1. Goed geslaagd dus.. ja als je lenzen hebt is een zonnebril op sterkte eigenlijk helemaal geen optie. Dan kun je beter een gewone mooie zonnebril nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Parel, parel, parel :-) dankjewel: ik nu ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie binnenkort het eindresultaat hier op het blog neem ik aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog aan het twijfelen of ik weer met mijn smoelwerk in beeld wil..

   Verwijderen
 4. Zeg! Houd jij eens op met je deuntjes!
  Fijn dat het allemaal zo vlotjes ging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermoed dat ik het binnenkort nog een keer ga gebruiken [engelsmilie] als ik de bril op ga halen //

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!