woensdag 28 juni 2017

Pareltjes

Hoewel ik als lensdrager door het leven ga, ben ik ook in het bezit van een bril. Een voor incidenteel gebruik exemplaar. Ooit dan toch. Tegenwoordig draag ik dat ding vaker dan zo af en toe en het moment waarop ik voor het eerst dacht 'Misschien toch maar eens een nieuwe aanschaffen' is reeds lang verleden tijd. Voltooid verleden tijd zelfs. 

Hoewel mijn bril nog steeds lekker zit is duidelijk te zien dat het al een wat ouder exemplaar is. Zo zijn de hoornen oortjes van donkerblauw naar lichtblauw verkleurd en zien de glazen er altijd uit of ze smerig zijn. Ook wanneer ik net met water en theedoek in de weer ben geweest. Of misschien valt juist dan pas goed op hoezeer de coating aan het verdwijnen is. 

Maar ja. Ons bent zunnig he! en voor mijn gevoel is deze bril nog niet zo oud. Vandaag mocht ik voor lenzencontrole naar de speciaalzaak en ik nam, wow wow, mijn bril mee. Om schoon te laten maken natuurlijk. En misschien… Als ik een leuk monuurtje zag… 

Ik zag er meerdere en viel uiteindelijk als een blok voor een exemplaar van, niet schrikken, € 49,00. Jaja, ik heb een dure smaak. ;-) Morgen kan ik al terecht voor een oogmeting. Bij het maken van de afspraak keek de medewerkster even in het systeem om na te gaan van wanneer deze bril is. Die stond er niet eens in. Aangezien ik al sinds 2012 klant bij deze vestiging klant ben, heb ik die waarschijnlijk nog in de vestiging in Panningen gekocht. In 2010 of zo. Houd ik mijzelf toch al mooi een jaartje of vijf voor de gek met het idee dat ik deze bril nog maar net heb. 

Zo, dan ga ik nu even goed nadenken of ik voor een gewone bril of een multifocaal exemplaar ga en wat voor montuurtje ik ga kiezen voor de gratis zonnebril op sterkte. Want die actie loopt morgen ook nog zag ik op internet. Alleen jammer dat ik dat rot-deuntje nu in mijn hoofd heb zitten. 


6 opmerkingen:

 1. Je inspireert me voor een blogje. Heb zelf net een nieuwe bril maar ben eigenlijk niet heel happy. Had multifocaal moeten kiezen maar heb dat niet gedaan. MOet nu de bril afzetten als ik wil lezen. Lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, mijn lenzenprobeersel was mislukt 2 jaar geleden. Draag ook al een bril vanaf mijn 4e dus dat hoort bij me.
  Altijd leuk weer een nieuwe bril aanschaffen. Ik heb er een paar keer 2 genomen voor de prijs van een.. niet doen hoor. Je blijft een voorkeurbril hebben dus die andere blijft nieuw en dan zijn je ogen weer veranderd na een paar jaar en heb je er niks meer aan. En een zonnebril op sterkte, ook een paar keer gedaan, net als een nachtbril (zo een met gele glazen), doe ik ook niet meer. Als je veel in de zon zit is het wel fijn denk ik, maar bijvoorbeeld met winkelen vind ik het niks.
  Heb nu een opzetzonnebril. Zie je niks van je gewone bril die eronder zit, ideaal. Een tijdje geleden op Schiphol gekocht..
  Veel succes ermee en multifocaal is ideaal hoor.. ik was er destijds heel snel aan gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga denk ik voor de multifocale bril en een zonnebril. Die laatste vooral voor het autorijden. Een zonnebril op kunnen doen is soms de enige reden dat ik 's-morgens mijn lenzen in doe.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!