maandag 26 juni 2017

Terug naar het oude nest

Sinds anderhalf jaar speel ik met enige regelmaat met de gedachten om te stoppen met bloggen. Dan knelt het mijzelf opgelegde 'elke dag bloggen'-keurslijf enorm en wil ik er de brui aan geven. Vraag ik mij af of er nog wel iemand op mijn 'blog van a fifthy-something' zit te wachten. Maar ook: Heb ik nog wel wat te delen? Van de week kwam daar ook nog eens het idee 'anoniem bloggen' bij. Met een vakantie voor de boeg kondigde ik een blogvakantie aan en ging nadenken over hoe nu verder.

Eigenlijk was ik daar, net als altijd, heel snel uit. Ik wil blijven bloggen en niet anoniem zodat ik goed blijf nadenken over wat ik wel en niet over mijzelf maar vooral ook over anderen het net opslinger. Het besluit voelde goed en vroeg om een nieuwe layout. 

Het werd een nieuwe layout en een nieuw adres. Om de een of andere reden heb ik bij wordpress nooit helemaal mijn draai gevonden. Ben ik altijd bepaalde features van blogger blijven missen. Geen belangrijke dingen, Wiebeltjes gaat nu eenmaal vooral om de teksten, maar toch. Het oog wil ook wat. Impulsief als ik soms ben heb ik de overstap terug naar blogger gemaakt. 

In tegenstelling tot de vorige keer ga ik nu geen blogs migreren. Wat op wordpress staat blijft daar voor nu staan. De komende tijd ga ik nadenken wat ik met die blogs ga doen. Maar ook over Toet, Rozi en Urgh. Of er hier voor hen ook een plekje is … en zo ja, wat ik met de historie ga doen.  En wat ga ik met de Facebookpagina van Wiebeltjes doen. Dit blog daaraan koppelen? Opheffen? Ook daar ben ik nog niet uit.

Komt tijd komt raad. Voorlopig ben ik nog wel even bezig Wiebeltjes 5.4 in de steigers te zetten.  Worstelen met layouts, gadgets en reactieformulieren. 

Voor ik het vergeet: Welkom hier! 


14 opmerkingen:

 1. Ik heb je feed aangepast. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig. Ik stap van Blogger naar WordPress, jij doet het net andersom. Wat ik doe met mijn blogs is ze printen in boekvorm. Zo heb ik van 2015 een boek laten maken. Eerst via Blurb en later op een andere manier wat veel sneller ging. Zie https://papillon60.blogspot.nl/2017/02/je-blog-in-boekvorm-en-hardlopen-in-de.html.
  De jaren die ik heb geprint, heb ik verwijderd. Zo hou ik het toch een beetje voor mezelf en ik denk ook niet dat anderen zo ver gaan teruglezen. Misschien een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Het is het overwegen waard…

   Verwijderen
 3. Als Wordpresser amateur kan ik juist niet uit de voeten bij blogger.

  Zonnige groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben alletwee hun voors en hun tegens. Ik heb gisteren toch wel even moeten zoeken om alle features terug te vinden maar volgens mij is het gelukt. Nu alleen nog iets met html codes gaan doen (om Facebook te ontsluiten) en dan ben ik voor nu helemaal klaar.

   Verwijderen
 4. Ik heb ook moeite met Blogger, heb indertijd vol overtuiging voor WP gekozen. Maar ik denk dat het ook te maken heeft juist met waar je start en je eerste ervaring opdoet. Ik heb me natuurlijk meteen geabonneerd, maar zal misschien wat minder vaak op visite komen dan bij WordPress. Dat nieuwsoverzicht was toch voor luie lieden zoals ik heel ideaal :-)
  Maar het ziet er echt mooi uit hier! En ik wens je veel succes. Tot lees' en lieve groet x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nieuwsoverzicht heb ik juist maar zelden gebruikt (hoewel je volgens mij wel kunt linken naar een blogger blog. Ik deed alles via Bloglovin' en ben nu weer terug naar de blogroll… Die ik wel nog moet uitbreiden.

   Thanks! x

   Verwijderen
 5. Ik was heel hard geschrokken, hoor! Maar gelukkig blijf je lekker bloggen! En van wie moet je iedere dag bloggen? Dat hoeft toch niet? Ik heb mijn blogs ook in boekvorm (wat Conny zegt). Echt een aanrader. Zo leuk! Ook voor je verhalen over Urgh. Je kunt ze zelfs echt verkopen in een webshop. Hé, je weet hoe het met J.K. Rowling gegaan is...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blij dat je blijft bloggen. Heb me natuurlijk weer geabonneerd, maar ik heb heel vaak ruzie met de reactiemogelijkheid bij Blogger. Dan wil die mijn tekst niet publiceren. Na een paar keer geef ik het dan maar op. Nu reageer ik toch niet zo heel veel (al lees ik wel bijna alles), dus erg veel zul je er niet van merken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je meeverhuisd bent. Welkom.
   Dat van de onmogelijkheid tot reageren klopt. Daar ben ik in het verleden ook regelmatig tegenaan gelopen. (en loop ik nu op diverse andere sites ook weer tegenaan).
   Ik doe mijn best om de reactiemogelijkheden zo open mogelijk te houden, het aantal stappen zo klein mogelijk. Maar of dat lukt? Ik hoop het.

   Verwijderen
 7. Blij dat je blijft bloggen. Altijd leuk om je verhalen te lezen.
  Ik was je even kwijt, door mijn eigen blogvakantie en het opschonen van mijn bloglovin... Gelukkig heb ik je weer gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn verhuisbericht heeft ook niet zo gek lang online gestaan. Fijn dat je me weer gevonden hebt.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!