woensdag 28 juni 2017

Weer een excuus

Ik ga van dromenland naar klaarwakker in een fractie van een seconde en zit rechtovereind in bed. Mijn rug voelt koud aan en ik hoor de regen tegen het raam striemen. 'Mooi', denk ik, 't-is weer geen renweer'.  Dan sta ik naast mijn bed, controleer of de regen niet via het openstaande raam mijn kamer binnensijpelt. Het zou beslist niet de eerste keer zijn. Ik heb geluk. De regen klettert tegen het gesloten raam. 

Ik kijk op mijn wekker. Kwart voor zes. Het werkritme zit er nog goed in. Maar ik hoef niet te werken dus kruip ik mijn bed weer in. Onder de dekens dit keer. Die koude rug zit mij namelijk niet lekker. Twee keer draaien en ik zit weer in dromenland. Nachtmerrieland eerder als ik de flarden die ik er nu nog van weet voor mijn geestesoog voorbij laat komen. Iets met hoge torens, schommelbruggen en vallen. Veel vallen. 

Tegen acht uur maak ik mijn ogen weer open. Het regent nog steeds. Het liefst draaide ik mij nogmaals om, niets zo lekker op een herfstdag dan lekker lang in bed blijven liggen, maar de plicht roept. Nou ja, zoiets. Aan het eind van de ochtend staat er een lenzencontrole op het programma en dan is het wel handig wanneer ik die dingen al een x-aantal uur in heb.  

Ik pak mijn telefoon om in mijn agenda te kijken hoe laat precies maar mijn agenda-app doet vervelend. Wat ik ook probeer, hij blijft etteren door mij enkel een inlog scherm te laten zien. Uiteindelijk val ik terug op het ICT-truukje.. Uit- en weer aan zetten. Ik krijg weer het inlog scherm en dan bedenk ik mij dat ik gisteren mijn wachtwoord heb gereset. 

Echt…

Het is maar goed dat ik vakantie heb. Over vier koppen koffie hoef ik pas naar buiten!!4 opmerkingen:

 1. Het is dat ik met een blessure zit, maar regenweer is voor mij hét ideale hardloopweer! Dus ik baal een beetje nu....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje regen vind ik wel lekker rennen eigenlijk, maar zoals het er vanmorgen en aan het eind van de ochtend uitgutste vind ik een beetje te gek voor woorden.

   Ik hoop dat je snel weer blessurevrij bent..

   Verwijderen
 2. Grinnik. Je brein staat al in vakantie-stand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker rustig aan doen hè.. heerlijk toch?
  In die modus zit ik al 11 jaar sinds ik niet meer werk.. Niet dat ik niks doe hoor, ben de hele dag in de weer met van alles en nog wat, maar ik moet niks.. Geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!