dinsdag 25 juli 2017

Bijgeloof of toch...

Ik heb weinig tot niets met bijgeloof. Ik word niet warm of koud van vrijdag de dertiende, loop rustig onder een ladder door wanneer dat de kortste route is en in mijn optiek brengen alle katten ongeluk, niet alleen de zwarte exemplaren. En eigenlijk is ongeluk een groot woord. Ik ben gewoon geen kattenmens… 

Lievelingskleren bestaan wat mij betreft, maar een geluksjurk of een doomsday-pants, daar doe ik niet aan. Dat ik vanmorgen dan ook dacht 'Ach nee, niet die renbroek hoor. Dat ding levert altijd een negatieve prestatie op', verbaasde mij ten zeerste. Die gedachte riekt naar bijgeloof, en bijgeloof, daar doe ik niet aan.

En kwartiertje later was ik klaar om te vertrekken. Ik stond al in de hal toen ik aan de sleutel dacht. Oeps. Bijna een 'Ai hef mie meuments'-momentje. Ik liep de kamer weer in en pakte de sleutel en verliet het pand. Oeps, ik had mijn leesbril nog op. Terug naar binnen en leesbril aan de kant leggen. 

Vijf zware renkilometers verder wist ik, het heeft helemaal niets met bijgeloof te maken, maar alles met pasvorm. Het stuk stof tussen kruis en band is net iets te kort waardoor de band net iets te laag en daardoor te strak zit, of de band goed zit en de broek in het kruis trekt. De pijpen zijn lang genoeg om ruimschoots over de knieen te vallen maar aan de onderkant net iets te smal waardoor ze tijdens het rennen niet over mijn kuiten blijven zitten maar iets omhoog kruipen en in mijn knieholtes gaan irriteren.

Nu ik er uit ben rest mij nog een ding: Nadenken over het lot van de broek. Wordt het de zak van Max (of kledingcontainer) of laat ik hem nog een tijdje in de kast liggen voor het geval dat mijn buik wat strakker en mijn kuiten wat smaller worden. 

4 opmerkingen:

 1. Mijn ervaring is.. dat wanneer een kledingstuk niet goed zit, dit nooit goed zal zitten. Al ben ik van het spaarzame type en zou ik het toch willen bijhouden.. ik weet zo, dat ik dat beter niet kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb soms ijdele hoop … Ach ja, het was een koopje..

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Grinnik… Ja Mam… Oh nee, dat zou mijn moeder nooit zeggen..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!