maandag 10 juli 2017

De laatste uurtjes ...

De vakantie zit er bijna op. Buiten dat ik drie dagen met lieverds op stap ben geweest heb ik eigenlijk geen fluit gedaan. Nou ja, ik ben met mijn blog bezig geweest. Nieuw adres, het boek van Urgh in drie delen overgeheveld,  van Hier naar Daar geredigeerd, wat oude meuk opgeruimd en … 

'Euhm, Toet, je hangt met je grote hoofd voor het scherm en ik ben niet echt geweldig in blind typen'. Toet kijkt mij boos aan. 'Bedoel jij ons met oude meuk?', vraagt hij dreigend. Rozi, die iets kleiner is en daardoor iets meer moeite heeft om op de tafel te klimmen komt naast hem zitten, net niet op de powerknop van mijn laptop. 'Nouh! Geef Toetjes eens antwoord', piept hij.

'Nee Toet, als ik het over oude meuk heb, dan heb ik het over issues uit het verleden, niet over jullie. Hoe kom je daar bij?' 'Omdat jij onze avonturen niet hebt verhuisd', piept Rozifantje. 'Jij hebt al onze avonturen in de prullenbak gegooid en daarna je blog opgeheven', bromt Toet. 'Dat lijkt toch echt wel op oude meuk opruimen'. 'Ik heb twee van jullie verhalen bewaard', antwoord ik. 'Twee verhalen? Twee verhalen? Van die lamme heb je meer dan honderd verhalen geknipt en geplakt en van ons maar twee?'. 'Dat is miscrimidatie', piept Rozifantje. 'Dit is een zaak voor de Commune voor de Gelijke Rechten van Knuffel en Mens', voegt hij er aan toe. De Boyszz staan stampvoetend voor mij. Weer mist Rozifantje maar net de powerknop. 

'Ja maar jongens, wat is nou leuker? Oude verhalen herlezen, of nieuwe avonturen beleven?'. Daar hoeven de Boyszz niet lang over na te denken. 'Nieuwe avonturen beleven', jubelen zij in koor. 'Dat dacht ik al, daarom heb ik de oude avonturen niet gekopieerd'. 'Pjiewww', laat Toet zijn adem langzaam weglopen. 'Ik was even bang dat jij voor je blog alleen nog maar gebruik wilde maken van onze knappe koppies en goddelijke lijfjes', zegt hij. Snel breng ik mijn kop koffie naar mijn mond om de glimlach rond mijn lippen te verbergen.  'Mooi', zegt Rozi, 'Want wij zijn zo veel meer dan een knap uiterlijk. Wij hebben inhoud'. 'Zekers', doet Toet een duit in het zakje, 'Wij hebben fluf en stuf'.

Daar is geen speld tussen te krijgen. Hoewel het oortje van Toet wel wat versteviging kan gebruiken.  Maar goed. De vakantie zit er dus bijna op. Morgen mag ik weer gaan werken. 'Weer werken?', vraagt Toet en Rozifantje springt juichend op. 'Yeah, dan is de laptop weer voor …..' Het scherm wordt zwart. Rozifantje heeft de powerknop geraakt.

𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽

NaschriftToet is een CliniClown muisje en hier te bestellen. Rozi is een creatie van Appelig en, helaas voor jullie, One-of-a-Kind.

2 opmerkingen:

Reacties zijn welkom. Altijd!