donderdag 13 juli 2017

Karma is a ..

De eerste week van de vakantie was het weer niet zo geweldig. Perfect shopweer dus. Ik ging eigenlijk voor een tasje maar het werd een tasje en een paar gympen. Grijze. Ze zaten heerlijk. De eerste dag liep ik een kilometer of drie in de dingen en ik had nergens last van. De tweede dag liep ik iets verder en net toen ik dacht 'Ik krijg ze zonder blaren ingelopen', voelde ik wat schuren aan mijn pootjes. Tegen de tijd dat ik thuis was had ik op beide voeten een prachtige blaar op dat een beetje uitstekende botje onder mijn grote tenen. Had ik zo maar een goed excuus om een paar dagen nergens naar toe te gaan.

De rest van de vakantie dorst ik het, ondanks het feit dat de blaren na een paar dagen nog slechts een vage herinnering waren, niet aan om die schoenen weer aan te trekken. Daar wachtte ik mee tot afgelopen dinsdag. Tussen de middag ging ik met een collega wandelen. 'Gaan we hier terug', vroeg hij na een minuut of twintig, of nemen we een straatje verder'. 'Straatje verder', zei ik want ik had nergens last. Vijf minuten later voelde ik het schuren. Weer vijf minuten later begon het te steken. Eenmaal weer binnen maakte ik de schoenen wat losser maar ik was al te laat. En ik mocht 'ze' nog een middagje aanhouden.

Gisteren en vandaag heb ik andere schoenen aangehad. Exemplaren die wat minder schuren. Die goed ingelopen zijn. Echt waar. Zeker die vandaag. En toch.. Toch voelde ik aan het eind van de middag mijn botjes enorm goed. Ik ging nog even boodschappen doen. Snel de winkel in en uit en dan koken. Mijn voeten waren voor. Ik loop het Trefcentrum binnen en zo door naar de klerenwinkel die daar ook gevestigd is. Met vier jeans, 4 leggings, 1 vestje en 10 shirtjes verdween ik het pashok in. Daar mochten mijn schoenen uit. Een ware opluchting. Mijn sokken en legging lieten duidelijke sporen na op mijn enkels. Hoezo vocht vasthouden.

Na alles gepast te hebben mochten mijn schoenen weer aan en kon ik de echte boodschappen gaan doen. De steek die door mijn linkervoet trok toen ik de rits dicht deed was niet leuk nieh.. Zucht. Dit heeft echt niets meer met Karma te maken. Dit is gewoon stommiteit. Waarom uitgebreid gaan winkelen als je al pijn aan je voeten hebt. Maar mijn nieuwe shirtjes (3) en vestje zijn leuk. Dat dan weer wel. 

Terwijl ik dit schrijf kijk ik zo af en toe over de laptop naar mijn bloten voeten en valt het mij op hoe ver de middenbeentjes tegenwoordig naar buiten steken, en hoe ver mijn grote tenen richting mijn andere tenen aan het groeien zijn. Kreun! Ik begin mijn oma's voeten te krijgen. 😓

9 opmerkingen:

 1. Voeten, praat me er niet van!
  Heb een hekel aan schoenen kopen ook..
  Sterkte met die omavoeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen zeg. Van die voeten, niet van die leuke shirtjes natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een troost.. Ik ben niet de enigste … Zowel wat de voeten betreft als de leuke shirtjes ...

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Breek me de bek niet open. Gelukkig genezen ze goed. Moet ik nu even geen al te domme dingen meer doen..

   Verwijderen
 4. Zere voeten vind ik zó erg! Gebeurt me gelukkig niet vaak. Sterkte met je pootjes en veel plezier met je nieuwe kleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, echt! Wat krijg ik om te bewijzen dat ik geen robot ben en mijn reactie gepubliceerd wordt? 'Selecteer alle plaatjes met schoenen' ������

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proest. Dus zelfs dat ding is afgestemd op inhoud. (Ik heb geprobeerd het uit te zetten maar het is mij nog niet gelukt. Sorry.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!