dinsdag 4 juli 2017

Extern geweten ..


'Oh, Rozifantje heeft Toet sokken gegeven. Toet is nu een vrij CliniClownmuisje'. Twee knuffels rollen over de grond van het lachen. Rozi krabbelt op, zwaait met een satéprikker, wijst naar Toet en roept 'Wingardium LeviOsa'. Er gebeurt niks. 'je bent te zwaar Toet, de spreuk werkt niet'. 'Dat komt, het is niet LeviOsa maar Leviosaaaaaa. En je moet wel een beetje soepel met die satéprikker zwaaien Rozi, zo wordt het niks'. Weer barsten beide vriendjes in lachen uit. Rozi trekt een zakdoek over zijn hoofd en fluistert, 'Oeeeee, ik ben een dementor'. Er volgt weer een lachsalvo.

'Laat me raden heren. Jullie hebben gisteren naar Harry Potter gekeken!'. Twee paar knuffelogen kijken mij aan. Twee knuffelhoofjes schudden. De teen van de sok schiet over Toet's ogen. 'Kei-leuk joh', zegt Toet. 'Vooral Doby', piept Rozi. Da's eigelijk best wel logisch bedenk ik mij. Doby de huiself is net als de Boyszz vol goede bedoelingen en vergeet wel eens over zijn daden na te denken.

We gaan gedrieën aan de koffie. Ik bekijk Toet eens goed. 'Zijn dat niet mijn sportsokken?', vraag ik hem. Hij knikt. 'Ik was toe aan nieuwe sokken en deze worden toch niet gebruikt dus…', bromt hij met een ondeugende twinkeling in zijn ogen. 'Die gebruik ik we…'. Zucht. Lekker hoor. Heb ik de dames Me, Myself & Wiebel net het zwijgen opgelegd, wijzen de Boyszz mij op de complete afwezigheid van iets wat op hardlopen lijkt. 'Na de vakantie', zeg ik tegen hen. Heb ik toch mooi weer een paar dagen respijt van mijzelf gekregen.

𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽

Naschrift: Toet is een CliniClown muisje en hier te bestellen. Rozi is een creatie van Appelig en, helaas voor jullie, One-of-a-Kind.

3 opmerkingen:

 1. Hihi!
  (Heb nu pas door dat je verhuisd bent, sorry!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geeft niks. Je hebt wel wat anders aan je hoofd dan verhuizingen bij houden. Ben je weer wat opgeknapt?)

   Verwijderen
 2. Heel goed! Vakantie is vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!