zaterdag 1 juli 2017

Uit getwijfeld!

Aan het hebben van Ver Weg Vrienden kleeft een groot nadeel: Je stapt niet zo maar even binnen om een bakkie te doen. En soms is dat nu net wat je wilt. Even binnen lopen, om te knuffelen, een bakkie te doen, met eigen ogen zien dat het goed gaat. Met de nadruk op even. Een half uurtje, uurtje maximaal. Met een reisafstand van minimaal 2 uur is dat niet iets wat je dagelijks doet. Is er geen noodzaak. Kom je elkaar halverwege ergens tegen. Stel je een bezoekje gewoon een jaartje of zeven uit. Omdat het toch wel goed zit. 

Dan gebeurt er iets waardoor je weet, nu wil ik even niet uitstellen. Nu wil ik je even zien. Face to face. Zijn letters op een scherm niet voldoende. Is zelfs een stem niet voldoende. Vanuit het idee, Iggy moet ingereden worden, maakte ik een vage afspraak. Toen kwam Iggy niet. Ik maakte de afspraak definitef want met Suvvertje is het ook goed toeren. Toeren ja. Op mijn gemakkie naar de kop van Noord-Holland rijden, onderweg regelmatig stoppen om de inwendige mens te versterken en de benen te strekken. In mijn achterhoofd speelde ik zelfs met de gedachten om met de trein te gaan. Dat is natuurlijk helemaal relaxt reizen al is het altijd maar de vraag of je rondom Utrecht niet voor korte of langere tijd stil komt te staan. Maar hoe erg is dat wanneer je vakantie hebt en ondanks een doel bijna doelloos aan het zwerven bent?

Het grote twijfelen begon. Tot vandaag. Ik liep bij mijn vriendelijke Groot Grutter binnen en zag dat er treinkaartjes in de aanbieding zijn. Een hele dag treinen voor € 15,00. Ik was acuut uit getwijfeld want waar zouden we zijn zonder de trein. Twee vliegen in een klap. Ik ga maandag een groot deel van de dag relaxt genieten van het mooie Nederlandse landschap en tussendoor ga ik even nog meer genieten van het gezelschap van Vriendin.

En zeg nu zelf: waar zouden we zijn zonder de trein?

7 opmerkingen:

 1. Poeh, echt nergens hoor! Love de trein. De NS dan weer iets minder :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Arrivara en vroeger Veolia werd ik ook niet blij.. En dan toch zo'n leuk product neerzetten.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer dat die kortingskaartjes altijd pas na 9.00 uur geldig zijn door de week. Maar heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de vakantie stap ik toch nooit eerder op de trein dus… (Voor mijn kortingskaart gelden dezelfde voorwaarden dus ik weet niet beter..)

   Verwijderen
 4. Lekker zo'n treindagje voor de boeg! Tis een mooi koopje zo voor je dagje Noord-Holland. Goede reis en heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met zo'n korting zou ik ook met de trein gaan. Maar normaal gesproken vind ik de trein veel te duur. Veel reisplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal zou ik met de trein 30,- euro voor een retour kwijt zijn (da's met 40% korting). Dat is altijd nog goedkoper dan met de auto. Nu is het helemaal kikken. Vooral omdat ik vanmorgen een beetje traag start.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!