zondag 2 juli 2017

Vochtig

In het kader van energie besparen en milieuvriendelijk bezig zijn gebruik ik de droogtrommel zo min mogelijk. Dat is op dit moment ook helemaal niet nodig. Er hebben zich deze zomer zelfs al dagen voorgedaan waarbij de was op het rek sneller droogde dan ik het op kon hangen, laat staan dat het in de droogtrommel was gegaan.  Op dit moment is het weer wat minder en staat het wasrek in de huiskamer. Met een binnentemperatuur van 24 graden droogt de was droogt nog steeds redelijk vlot maar niet meer zo snel als buiten in de zon. Bij 40 graden.

Het is zaterdagavond. Zoon loopt naar het wasrek en kijkt eens goed naar de spijkerbroeken die er hangen. 'Had ik ze echt alle drie in de was gedaan?', Euh ja, want anders had ik ze niet gewassen denk ik. 'Ze hangen er al wel een tijdje', zeg ik, 'Misschien zijn ze al wel droog'. Hij voelt eens en pakt uiteindelijk een exemplaar van het wasrek. Even later loopt hij fris gewassen en met schone kleren aan het huis uit.

Een uurtje of wat later is hij weer thuis. Zoon duikt de badkamer in om zijn makkelijke 'ik hang thuis voor de pc-kleren' aan te trekken. Normaal laat hij zijn broek in de badkamer op de wasmachine liggen maar dit keer niet. Hij loopt naar het wasrek en hangt de broek, met de zakken binnenstebuiten gekeerd, weer op. 'Hij was toch natter dan gedacht en die zakken… brrrrr', zegt hij. Ik zie hem rillen en zeg dingen als 'opletten hoeveel broeken je in de was gooit' en 'eentje bijkopen, online of morgen even naar de winkel gaan' en hij lacht eens. Hij weet het allemaal wel.

Voorlopig zal het wel weer goed gaan. Tot de volgende keer dat hij even niet goed oplet. Of ik weinig was heb waardoor ik langer spaar. ;-)


4 opmerkingen:

 1. Het arme joch... maar ja, dan moet hij er maar een bij kopen!
  Soms lijkt de was droog, maar is het het niet als je het aantrekt. Mannen hebben er een handje van om te denken dat het wel snel goed is.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan komt het stoere Urgh-instinct naar boven.. Of zoiets..

   Verwijderen
  2. Doen alsof er niks aan de hand is natuurlijk ;-)

   Verwijderen
 2. Nou ja, ik vind het wel herkenbaar. Brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!