zondag 6 augustus 2017

Van het een komt het ander en 'I float...'


Nog voor Zoon in maart zijn eerste salaris binnen had wist hij al waar hij het aan uit ging geven: De herinrichting van zijn slaapkamer. Bed, kast, bureau, stoel… Het moest allemaal anders, maar hoe precies.. Dat behoefde nog enig nadenkwerk. Zijn slaapkamer heeft nogal een bijzondere vorm met heel veel hoeken dus zomaar iets nieuws kopen is er niet bij. Het moet ook nog passen. 

Vrijdagavond kreeg hij een brainwave, pakte pen, meetlat en papier en ging tekenen, hertekenen, omtekenen met als eindconclusie: klerenkast en bed konden blijven, bureaustoel en bureau moeten vervangen worden. 

Zaterdag was het tijd voor stap 2: Het gespotte bureau en stoel bij het Zweedse warenhuis in het echt gaan bekijken. Beide werden goedgekeurd. De stoel werd aangeschaf (want die pastte in zijn auto) en het bureau gaat besteld worden.

Vandaag is het puinruimdag. De kledingkast is leeggehaald en alle kapotte enof te kleine kleding is weg. Zijn hele collectie 'lege dozen' ligt bij het oud papier, rommel is naar de ondergrondse klikko gebracht en er staan nog een aantal kratten/bakken in de huiskamer die van de week naar de stort gebracht worden. De kast en het bed zijn verschoven, de oude stoel is uit elkaar gehaald en de nieuwe in elkaar gezet. Het nieuwe bureau kan besteld worden.

Niet alle zooi was trouwens van hem. Onder zijn bed lagen nog wat opbergbakken met dekbedden waavan ik mij vandaag oprecht afvroeg waarom ik die in hemelsnaam mee verhuisd heb. En tussen alle zooi… lag een verrassing. 

'Kijk eens wie ik hier heb', zei Zoon en hield de kleine bruine beer die hij cadeau heeft gekregen toen we op het punt stonden Amerika te verlaten. 'Moeltje', zegt ik. 'Hij zit onder het stof', zegt Zoon. 'Vul de afwasteil maar met lauw water en laat hem daar maar even in dobberen', zeg ik, 'Dan trekt de stof er wel uit'. 

๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ


Naar buiten gejaagd door het opwaaiende stof ziet Rozi de tijdmachine op de tafel staan. Nieuwsgierig klimpt hij op de tafel en ziet een kleine bruine beer in het water dobberen. En zinken. In paniek laat hij zich van de tafel glijden, rent naar binnen en schudt Toet, die in het zonnetje voor het raam zit te knikkebollen, wakker. 'Toet, Toet, je moet komen. Er verdrinkt een bruine beer in onze tijdmachine'. Met een blik van 'Maak dat je grootje wijs' maar altijd in voor een grapje laat Toet zich van de bank glijden en rent achter Rozi aan naar buiten. Samen klimmen ze roetsj roetsj op de tafel. Tot zijn schrik ziet hij inderdaad een kleine bruine beer op de bodem van de tijdmachine liggen. 

Met arm en slurf grijpen zij het bruine beestje vast en trekken hem boven water. Het beertje spuugt een mooie straal water uit. 'What iss there aan the hand Boyszz?'. 'Jij is er aan de hand', piept Rozifantje. 'Je was aan het verdrinken in onze tijdmachine', roept Toet. 'I wass not aan het veardrinken', zegt de kleine beer. 'I float very good. 'Je floot helemaal niet', zegt Toet, 'Laat staan good. Ik kon er niets van horen. Maar euh… Wie ben jij en waarom praat jij zo vreemd?'. 'Ik ben Moeltje en I kom from Amerika'. Hij steekt een kleddernat pootje uit. Toet schudt hem de poot en zegt, 'Ik ben Toet de CliniClown muis en dit is Rozifantje'. 'Aankenaam', zegt Moeltje. Hij kijkt de jongens even strak aan en vraagt dan aarzelend: 'Zain jhullie the njieuwe friends of Son?' De Boyszz kijken elkaar even verbaasd aan. 'Nee joh', antwoord Rozi, 'Wij zijn van Zij. Zoon heeft geen knuffels meer.' Toet knikt. 'Behalve jou dan. Hij heeft je al die jaren bewaard en nu ook niet weggegooid maar schoongemaakt'. Moeltjes gezicht klaart op. 'That is waahr'. Hij kijkt naar zijn velletje. 'I kom uit of the bath', zegt hij, 'Mai velletje begins to rimpel'. Terwijl Toet Moeltje helpt om de tijdmachine leeg te gooien rent Rozi naar binnen om een handdoek te halen. Samen wringen de Boyszz zo veel mogelijk water uit het berenlijfje van Moeltje en drogen hem zo goed mogelijk af. Dan rekken zij zich alle drie uit en maken het zich gemakkelijk in de zon. 'En nu wil wij alles weten van jouw avonturen met Zoon'. zegt Toetje. Na al die jaren stil achter en onder een paar dozen op de kast te hebben gelegen laat Moeltje zich dat geen tweede keer zeggen….

๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ๐‘‚ฝ

NaschriftToet is een CliniClown muisje en hier te bestellen. Rozi is een creatie van Appelig en, helaas voor jullie, One-of-a-Kind.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal.. leuk dat die knuffel nog leeft! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Oh no.. Dadelijk verschijnt er ook nog een D'Artagnan uit de hoge hoed..

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat Moeltje weer boven water is gekomen (haha)! Overigens... Dat 'je floot niet'... Geweldig! xD

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!