donderdag 14 september 2017

WE-300: Gezondheid!

                                            

'Hahahahatsjoetoetoetoet!' Luid toeterniezend verbreekt Rozifantje de stilte. Mijn 'Gesundheit' wordt overstemd door zijn volgende 'Hahahatsjoetoetoetoet'! 'Nog een keertje', zeg ik zonder van mijn boek op te kijken, 'Dan wordt het morgen mooi weer'. 'Hahahahaha…', begint Rozi maar er volgt geen tsjoetoetoetoet. 'Wil niet meer', snift hij. 'Slurfje kiebelt wel maar de toetert is kapot'. 'Kom Rozi, nog een keertje toeterniezen', moedigt Toet hem aan. 'Dan krijgen we morgen mooi weer en kunnen buiten spelen'.  

'Hahahahaha…'.

'Hohohohoho', doet Moeltje een duit in het zakje. 'Niks hohohohoho', bromt Toet. 'Rozi moet nog een keertje toeterniezen'. 'Whereom?', vraagt de kleine beer. 'Dan wordt het morgen mooi weer', antwoord Toet. 'Hahahahahaha…', probeert Rozi het nog een keer. 'Det is toch niet true', zegt Moeltje. 'Det is just a see-ing and not scientifically proeven'.

'Proeven? Waar? Wat?'. Toet maakt een smakkend geluidje. 'Ik zou wel een eitje lusten', zegt hij. 'Je brengt me op een idee Toet’, zeg ik, leg mijn boek aan de kant en loop de keuken in, op de voet gevolgd door drie knuffels. Ik tik drie eitjes kapot boven de koekenpan en strooi dan wat peper over het ei. 'Was-dah?', vraagt Toet en tikt tegen mijn hand. Ik laat de peperbus uit mijn hand vallen. De peper stuift precies in het slurfje van Rozifantje. 'Hahahahatsjoetoetoetoet, hahahahatsjoetoetoetoet, hahahahatsjoetoetoetoet!', toeterniest hij. Op hetzelfde moment dat ik 'Gesundheit' zeg jubelt hij, 'Mijn slurfje doet het weer!'

'Hahahahatsjoetoetoetoet hahahahatsjoetoetoetoet hahahahatsjoetoetoetoet! ''Overmorgen ook mooi weer?, vraagt Toet hoopvol, terwijl hij een stukje brood in de eierdooier sopt. 'Hahahahatsjoetoetoetoethahahahatsjoetoetoetoetsjoetoetoetoet toet toet, snif, zo koud', rilt Rozi. 'Je gaat toch niet ziek worden Rozi?', vraag ik bezorgd. 'Snif', ben al ziek, hahahahahahahaha…proest, snif'. Zijn voorhoofd gloeit, voel ik.

Terwijl ik Rozi naar bed breng doen Toet en Moeltje zich tegoed aan mijn spiegeleieren. Stelletje boeven zijn het toch.


𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽𑂽

NaschriftToet is een CliniClown muisje en hier te bestellen. Rozi is een creatie van Appelig en, helaas voor jullie, One-of-a-Kind. Moeltje is al 18 jaar oud en Zoon's Amerikaanse vriendje.

Naschrift 2: Dit blog is geschreven in het kader van Platoonlines schrijfopdracht WE-30013 opmerkingen:

 1. Weergaloos Wiebel...ehhh Wieb. Je humor beurt me op en het werkt aanstekelijk. Ik begin meteen ook weer te willen schrijven en zo. Moeilijk know ik nog not. But he (or she) is volgens me an bijzondere bear. Ik bedank de drie kanjers voor hun snelle, fantastische hatsjoeverhaal en jou, als manager van het stel, nog het meest.
  Ik heb genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meneer Platifantje… U maakt mij aan het lachen. Ik knapt er gelijk van op. Knuffel, Rozifantje.

   Verwijderen
 2. Schreef ik echt moeilijk? Ik bedoelde natuurlijk Moeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeltje is een kleine beer die Zoon kreeg van een Amerikaanse dame toen wij uit Amerika vertrokken. Het arme beestje heeft heel lang liggen verstoffen op de klerenkast van Zoon maar is onlangs teruggevonden en wat zal ik zeggen… Het klikt tussen die drie… Ik heb er een boefje bij … https://wiebeltjes.blogspot.nl/2017/08/van-het-een-komt-het-ander-en-i-float.html

   Verwijderen
 3. *schaterlach* .... ik zie het moeiteloos voor me, mijn trio kan ook zulke streken uithalen...

  Hilarisch beschreven weer, top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzonder WE over gezondheid! Hoop dat Rozi weer snel beter is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al weer een stuk opgeknapt mevrouw Trees. Dank u wel voor het vragen. xxx, Rozi

   Verwijderen
 5. Grappige WE het tovert een lach. Leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te lezen een WE die Plato's gezondheid verder opkrikt, dat is helemaal tof.
  Een WE om van te genieten, lachen is gezond nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niks gemerkt van mooi weer de volgende dag. Het is dus echt maar een see-ing.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!