vrijdag 15 september 2017

Weekboodschappen!

Sinds maart van dit jaar werkt Zoon in de ploegendienst. Dat heeft zo z'n voors en tegens. Een belangrijke voor is dat ik twee van de drie weken buiten het doen van de boodschappen geen omkijken naar het koken heb. Da's hartstikke lekker. Een tegen is dat ik in de week dat hij nachtdienst heeft wel heel lang heel stil moet zijn op mijn vrije dag. Oke, ik noem het een tegen, maar het grote voordeel is wel dat ik een perfect excuus heb om wat minder te poetsen. Stel dat hij wakker wordt van de stofzuiger. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. ;-). Dat je een kanon af kunt schieten wanneer Zoon eenmaal slaapt vergeet ik voor het gemak even. 

Een ander nadeel heeft te maken met eten tijdens de week dat hij late dienst heeft. Dan moet ik alleen eten maar ik probeer wel rekening te houden met een hongermomentje wanneer Zoon net thuis is. Meestal eet ik die week supergezond maar duur en ligt er voor hem eigenlijk alleen een vette hap klaar. Dat vraagt om meer evenwicht. Zowel qua uitgaven als qua gezond/ongezond eten. 

Tot mijn grote vreugde kan ik mededelen dat mijn idee om aan de hand van de bonusaanbiedingen van een bekende Nederlandse GrootGrutter een weekmenu samen te stellen en de boodschappen voor de hele (werk)week in een keer te halen goed heeft uitgepakt. Ik heb elke dag gezond, lekker en  goedkoop gegeten, en wanneer Zoon 's-avonds met een knaagje in zijn maagje thuis kwam kon hij zich te goed doen aan hetzelfde menu. Dat hij daar ook nog blij van is geworden (en er tijdens het etensmoment tijdens zijn dienst ook rekening mee hield) is helemaal prachtig. 

Dus… Wat mij betreft is het experiment meer dan geslaagd en heb ik enorm veel zin om te kijken of het mij voor volgende week weer lukt om op basis van de bonsuaanbiedingen een lekker en gevarieerd menu samen te stellen wat dit keer door Zoon bereid kan worden. 

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat het zo goed werkt! Ik vind het wel iets grappigs hebben. Hele volksstammen in dit land dus die ongeveer hetzelfde eten. Zoiets als woensdag-gehaktdag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk niet. Weet jij op hoeveel manieren je bloemkool klaar kunt maken? Wel 100.000 manieren. Dus we eten allemaal anders..

      Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!