woensdag 18 oktober 2017

Wel… Niet… Wel...


Het plan was: tot vier uur werken, snel naar huis, om half vijf Zoon aan het koken zetten en zelf nog even gaan rennen. Om half vijf verliet ik mijn kantoor. 'Ik neem de lift', zei een collega die ook net vertrok. 'Ik de trap. Heb mijn stappen nog niet gehaald', leg ik uit en begin te sprinten. Beneden houd ik de liftdeur voor haar open. 'Weer een paar passen erbij', zegt zij en ik reageer, 'Ik mag straks ook nog rennen'.

Bijna huppelend loop ik naar mijn auto en rijd naar huis. Ergens tussen vertrek uit Venray en aankomst in Venlo denk ik, 'Ik hoop dat Zoon al aan het koken is want dan heb ik een goed excuus om niet te gaan rennen… '. Ik heb pech. Zoon, gewend als hij is dat ik tegen half vijf thuis ben, is nog niet begonnen met koken. Daar gaat mijn excuus. Ik laat nog wat opties aan mijn geestesoog voorbij trekken. Moe van een lange dag werken, chagrijnig door een nacht slecht slapen, bang voor drukte op de dijk, om over die onnatuurlijke temperatuur nog maar te zwijgen … 

'Ik denk dat jij je doel maar bij moet gaan stellen', zegt Me. '31 december 2018 is wellicht haalbaar', doet Myself een duit in het zakje. 'Rozi en ik hebben de perfecte Nobelprijs op internet gezien', grijnst Toetje. 'Ik denk dat we die maar gaan bestellen. Ik weet de code van je creditcard'. 'Je mag de rest van de chocolade opeten', belooft Wiebel, 'En wedden dat Zoon het eten klaar heeft rond de tijd dat je thuis bent'. Dat laatste is leuk, maar de chocolade deed 't em. 

Vijf minuten later trek ik de voordeur achter mijn bevallig achterwerk dicht. 24 minuten en 3 kilometer later ben ik weer thuis. Hoewel RunKeeper nog steeds van mening is dat ik mijn doel niet ga halen heb ik de mogelijkheid wel een stukje verder binnen bereik gebracht. Nog een paar van dit soort weken en ik lig weer op schema. En met een beetje geluk slaap ik vannacht ook als een bruine beer in winterslaap. Hoewel, iets minder luidruchtig zou wel mogen. 

6 opmerkingen:

 1. Dát heb je toch maar weer mooi gelapt! En blijven gaan met die banaan. Mocht het een keer niet lukken, dan lukt het een keer niet. Moet ook kunnen!
  Sportieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even, als het weer minder wordt en de avonden nog donkerder… Denk ik dat de woensdagavondrun er aan gaat. Dat is tot op heden nog elk jaar gebeurt.. Ik probeer het moment zo lang mogelijk uit te stellen..

   Verwijderen
 2. Knap dat je toch gegaan bent! En er ook nog zoveel plezier in hebt.
  Mijn bezoekje aan de sportschool vanmorgen duurde 40 minuten, gefietst, geroeid en gelopen. Voelt wel weer lekker, maar zin om te gaan heb ik meestal ook niet ;-)
  Gr Trees

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!