vrijdag 3 november 2017

De geest ..

Ik ben geen fan van het huishouden. Het is dat het moet omdat wanneer ik te lang wacht met zuigen ik niet meer kan zien waar Toet's fluf en stuf stopt en het huisstof begint, maar anders. Een van mijn terugkerende dromen is om een Mien Dobbelsteen in huis te nemen maar telkens wanneer ik bijna tot actie over ga, wanneer ik al bezig ben met de advertentie zegt een zuinig stemmetje, 'Die 85m2 zijn toch zo schoon, gewoon even je schouders er onder zetten en juh'. Dat schouders eronder zetten doe ik dan ook om daarna weer heel lang op maandagochtend met de Franse slag door het huis te gaan. Totdat…

Totdat er weer een periode komt wanneer ik door allerlei omstandigheden niet echt toe kom aan poetsen en zelfs de Franse slag te veel is. De laatste maanden is zo'n periode. Ineens lijken alle maandagen ongeschikt om te poetsen. Het begon met de maandagen in de week dat Zoon nachtdienst heeft. Als dat kind (hum) net in bed ligt ga ik niet met een stofzuiger en weet ik wat door het huis lopen kabalen. Al snel werd ook de week van de middag/avonddienst als ongeschikt gemarkeerd en de keren dat hij vroege dienst heeft heb ik wat anders te doen dan poetsen. Had ik al gezegd dat het geen hobby van mij is?

Afgelopen maandag kon ik weer niet poetsen. Dit keer serieus want ik mocht werken. Donderdagochtend voelde ik dat het mij niet ging lukken om tot en met vrijdag te werken en ik regelde vrijdag vrij. Vandaag dus. Lekker lummelen, dacht ik toen ik donderdag naar huis reed. Bij binnenkomst viel het stof en de enorme hoeveelheid oud papier in de gang op. En daar bleef het niet bij. Morgen misschien toch maar een beetje poetsen, dacht ik voordat ik 's-avonds in slaap viel. 

Morgen is vandaag. Om half zeven stond ik naast mijn bed. Om acht uur had ik mijn to-do lijstje klaar. Een enorm lijstje. Om half negen stonden de vuilniszakken buiten, was de vaatwasser ui en ingeruimd, waren de niet vaatwasbestendige pannen afgewassen, blonk de wc en stond de eerste was te draaien. 

De middag is nog maar net begonnen en de vuilniszakken staan niet meer buiten maar liggen in de container. Het pakketje met sportkleding is opgehaald.  Het oud papier staat buiten en de hal is stofvrij. Was twee hangt en was drie staat in. De nieuwe matrasbeschermer ligt op mijn bed en de matras is gekeerd dus mijn bed kan zo weer opgemaakt worden. Ik heb dus al heel wat to-dootje van mijn lijst kunnen strepen. Dadelijk even de nieuwe swiffer uitpakken. Niet dat ik de vloer nu al kan swifferen, daar zal eerst een stofzuiger aan te pas moeten komen, maar er zit ook een stofdoekswiffergeval bij en stoffen is ook geen overbodige luxe. 

Lekker hoor, de geest krijgen. Ik voel mij net een witte tornado!

7 opmerkingen:

 1. Haha.. je doet het net als ik. Als ik de geest heb dan val ik van het een in het ander. Is het vaak overal een puinhoop en opeens is alles dan weer spic en span en klaar! Succes met de rest.. Hier moet ook weer wat gebeuren... pfffff

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op deze manier heb je wel eer van je werk. Zoon kwam net thuis van zijn werk en het eerste wat hij zei was, 'Wat is het hier opgeruimd'.. <3

   Verwijderen
 2. Je bent goed bezig. En ik kan je de hand schudden: ik vind het huishouden verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder vond het huishouden belangrijker dan mijn broer en mij. Als ik érgens een hekel aan heb, is het wel het huishouden. De pest is ook: als je het doet, zie je er niets van. Doe je het niet doet, zie je alles.
  Maar jij kan weer voldaan naar bed vanavond (-:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of je wacht zo lang met iets doen dat zelfs je Zoon die niks om stof geeft ziet dat je iets in huis hebt gedaan.

   Verwijderen
 4. Ach, ik vind het zo lekker! Radiootje aan, emmertje sop erbij en gaan! Heerlijk! Geeft toe, jij vond deze dag toch ook heerlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker. Vooral omdat ik nu weer een tijdje met de Franse slag aan de gang kan..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!