donderdag 23 november 2017

Peentjes zweten!

Na een lange werkdag rijden Grumpy en ik naar huis. 'Ik ga even naar de winkel voor een stuk chocolade', denk ik. Of Grumpy mijn gedachten oppikte of dat het toeval was, dat weet ik niet, maar ik hoor een ping, de benzine meter geeft aan dat er nog maar een streepje in de tank zit en Grump wil zijn handen niet meer branden aan een mogelijke afstand die ik zou kunnen rijden met de resterende benzine. 

In gedachten zeg ik de chocolade vaarwel en de stress overvalt me. 'Dadelijk sta je stil', zegt Me. 'Tank maar langs de snelweg', zegt Myself. Wiebel probeert het tij nog te keren door te melden dat Grumpy veel zuiniger rijdt dan Suvvertje, dat Suvvertje met een oranje lampje nog makkelijk 50 km kon rijden en dat Gurmpy veel zuiniger is maar het is tevergeefse moeite. De dames laten zich niet overtuigen en ik zweet peentjes. Mijn hand gaat naar de airco knop maar daar steekt Me een stokje voor. 'Ben jij gek geworden, dan verbruikt Grumpy extra benzine'.

Enfin. Zonder problemen rijd ik het tankstation binnen. Uiteindelijk bleek er nog 4 liter benzine in Gumpy's buik te zitten en weet ik dat ik theoretisch gezien nog op en neer naar het werk had gekund. Aangezien zelfs Wiebel daar niet helemaal van overtuigd is ben ik blij dat ik ben gaan tanken.

Alleen die chocolade... Daar baal ik een beetje van ...*)*) Ik weet dat de meeste tankstations ook chocolade verkopen maar net niet die ene soort die ik en lekker vind en die glutenvrij is. 

6 opmerkingen:

 1. Nou, de tank zit weer vol dus wat let je? Ga ff chocola halen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nah... Dat kan te voet ook.. Maar ik heb geen zin om nog naar buiten te gaan. Dus vreet ik alles wat los en vast zit op.. Vast veel gezonder... ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

   Verwijderen
 2. Wowww... ja, dacht ook meteen die chocolade neem je dan bij de tankbeurt maar mee.
  Ja wennen hรจ aan een nieuwe auto, ook wat dat betreft. Wij stonden in Harderwijk met nog 1,5 liter in de tank.. Echt zitten stressen. Brrrr was zo blij dat ik de snelweg afgegaan was. En nog eens 16 cent goedkoper getankt dan langs de snelweg...
  Nog steeds blij met Grumpy? Kan niet anders.. Ik geniet er elke keer weer van als ik erin zit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij (vrijwel) alle auto's kun je nog zo'n 80 tot 100 km rijden als er een signaal komt (via ping of lampje) "brandstof bijna op". In sommige landen (Finland, Rusland, Afrikaanse landen) moet je dan snel naar de eerstvolgende benzinepomp. In Nederland kom je binnen 100 km een veelvoud van benzinestations tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik zelf ook beredeneerd.. Alleen die peentjes wilde gaan zweten. ;-)

   Verwijderen
 4. Ooit een wrakje gehad waar de benzinemeter het niet van deed. Ik reed op de dagteller. Tot die stuk ging... Toen strandde ik dus wel. Enne... tanken langs de snelweg is altijd duurder. Kun je beter chocolade kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!