dinsdag 12 december 2017

Alles zal reg kom

Ik ben al een tijdje applicatiebeheerder van het HR-pakket dus het was aan het eind van het voorjaar wel even slikken toen ik het projectplan voor de implementatie van het nieuwe HR-pakket zag dat er voor mij geen noemenswaardige rol in dat project was weggelegd. Niet tijdens het project en al helemaal niet na het project. Met andere woorden: vanaf 1 januari (nou ja een weekje of wat later) valt een groot deel van mijn werk weg. Geen leuk vooruitzicht maar c'est la vie. Bij de pakken neer gaan zitten is ook niet mijn ding. Bovendien, binnen ICT hebben we / ze het druk genoeg dus... Het zou wel goed komen.  Of niet. Maar ook dat kan een leuke uitdaging zijn. Dus ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en mijn oren en ogen open te houden. Je weet nooit hoe een haas een koe vangt. 

Ondertussen ben ik toegevoegd aan de flexibele schil en hoewel dat geen structureel werk is, vind ik het wel leuk om te doen. Vandaag kreeg ik de vraag voorgelegd of ik begin volgend jaar een deel van mijn vrijgekomen tijd wilde besteden aan het verwerken (invoeren) van de zogenaamde be/verwerkingsovereenkomsten die als gevolg van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming (Europeese aanscherping van de wet privacy persoonsgegevens) onze kant op gaan komen. Ik heb ja gezegd. Dankzij een loopbaan van twaalf ambachten dertien ongelukken vind ik heel veel soorten werk leuk en met een beetje job-hoppen is ook niets mis; als ik mijn tijd maar zinnig kan besteden.

Nog even en ik moet nee gaan zeggen tegen projectjes omdat mijn agenda volledig gevuld is met van alles en nog. ;-)

6 opmerkingen:

 1. Een gezonde beslissing. Bovendien barst je op een geven moment uit elkaar van de ervaring. Wel tijd voor jezelf om leuke dingen te doen overhouden!
  Leuk jurkje trouwens in je rechter zijbalk.
  Winterse groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 30 uur is 30 uur. Dus tijd voor mijzelf overhouden gaat zeker lukken.
   (Ben er ook helemaal weg van., van dat jurkje. Je kunt mij er al bijna in uittekenen ;-))

   Verwijderen
 2. Fijn dat er wat op je pad gekomen is. Job hoppen is zeker niet verkeerd. Ben het met je eens dat je zelf nuttig maken en je zelf nuttig voelen erg veel voldoening kan geven. En met zoveel verschillende projecten heb je in ieder geval ervaring genoeg in je rugzak zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha! Wat goed van je! En zo blijf je inderdaad lekker bezig.
  (Bij ons is het heel stilletjes nu. Vandaag mijn weblog-lees-marathon onder werktijd. Opdracht wegwerken, weblogje lezen, opdrachtje wegwerken, weblogje lezen... )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik eigenlijk nooit tijd voor... Hoewel ik vandaag wel tijd had om op teledoonzoektocht te gaan.. [blozend poppetje]

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!