zondag 31 december 2017

De laatste voor 2017 ...


Mits er vandaag niets bijzonders gebeurt dat met grote spoed met de menigte gedeeld moet worden is dit mijn laatste blog voor 2017. Dat klinkt theatraal. Vraagt om grote woorden, diepe overdenkingen, wellicht een terugblik. Maar grote woorden en diepe overdenkingen laten zich in op commando in een keurslijf gieten en terugblikken is passé en zóóóó 2016, dus laat maar. Bovendien, ik heb een archief vol met terugblikken en als ik goed zoek vind ik wellicht ook nog wel wat grote woorden en kuildiepe overdenkingen. 

Vooruitkijken dan? Het abonnement op mijn glazen bol is verlopen en koffiedik kijken zit er voor mij niet in behalve dat wanneer ik koffiedik in mijn koffie heb zitten ik contact op moeten nemen met Nespresso omdat zij dan slechte koffiecupjes hebben geleverd. Als het leven van het verleden mij dit jaar iets heeft geleerd is dat wel dat niets zeker is en dat niets zo veranderlijk is als de toekomst. 

Nou, dan sluit ik 2017 maar af met een klein puntje persoonlijk leed. Er is zich een puistje aan het ontwikkelen op mijn bovenlip, zo in die boog onder mijn neus. Het maakt dat mijn hele bovenlip voor mijn gevoel strak gespannen staat en het is pijnlijk. Dat kleine puntje met dat grote gevoel maakt dat ik mij afvraag waarom er (met name) vrouwen zijn die vrijwillig dit pijnlijke gevoel ondergaan door hun lippen vol te spuiten met siliconen. 

Komt er net spontaan nog een tweede, zeer blij makende gedachten bij mij op. Als dat puistje nou doorzet kan ik hem op 2 januari altijd nog 'koortslip' noemen. Scheelt een heleboel kussen ontwijken ;-)

Dat was het. 2017 is bijna ten eind waardoor je al het goede maar ook al het slechte wat je in 2017 is overkomen achter je kan laten. De schone lei die 2018 heet ligt voor je. Doe er iets leuks mee zou ik zeggen. Ik wens iedereen een goeie roetsj (zoals ze dat hier zeggen maar ik krijg het gevoel dat er ergens nog een ch in moet). Tot volgend jaar. XXX

8 opmerkingen:

 1. Misschien is het wel echt een koortslip ;-)
  Een fijne jaarwisseling (nogmaals denk ik) en een gelukkig en gezond 2018 toegewenst, zonder koortslippen!
  Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zelfde (en ik doe niet aan koortslippen.Dat is een van de weinige virussen die ik altijd buiten de deur heb weten te houden..)

   Verwijderen
 2. Mooie foto!
  Ik wens je een fantastische nep-koortslip. Doe er je voordeel mee (-:
  Alle liefs en goeds voor 2018 ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga mijn best doen. Jij ook veel liefs, goeds, slaap en zo in 2018!

   Verwijderen
 3. Ach gossie, is (me) dat een goede uitrede om al die kussen te ontwijken :-) De allerbeste wensen voor 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, zeg! Dat ga ik zeker doen! Voor jou en iedereen die je lief is de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En een ferme handdruk. Ik ben ook niet zo zoenerig.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!