zondag 17 december 2017

Doelen 2018

De laatste weken betrap ik mijzelf met enige regelmaat op de gedachten, 'Vanaf 1 januari ga ik...'. Die gedachten riekt naar goede voornemens en aan goede voornemens doe ik niet dus liet ik de betreffende gedachten snel weer los. Sommige gedachten bleken echter van het hardnekkige soort. Zo hardnekkig dat ik gisteren, bij het gereed maken van mijn bullet journal voor 2018 zomaar ineens een pagina To Do / Goals 2018 aanmaakte. Dat niet alleen, voor een aantal van die doelen maakte ik zelfs een aparte pagina aan om de voortgang te volgen. 

Help! Help!! Het begint serieuze vormen aan te nemen, dit 'goede voornemens-gedoe'. Het moet niet gekker worden. Vandaag bekeek ik mijn doelen voor 2018 nog eens goed en bedacht dat het wellicht een goed idee was om deze niet alleen met mijn lezers te delen maar er ook een terugkerend onderdeel op mijn blog van te maken. Niet te vaak (ik kan soms doordraven) natuurlijk. Ik zat zelf aan eenmaal per maand te denken. Elke eerste van de maand, twaalf maanden lang. 

Dit blog had dus eigenlijk pas op 1 januari moeten verschijnen. Maar dat vind ik iets te cliché. Vandaar vandaag al. Omdat ik mij mentaal al aan het voorbereiden ben op een aantal van de doelen. En er nu niet meer onderuit kan. 

De easy-peasy ones:
 • Boek van Urgh schrijven
 • Studie Voedingskunde afmaken
 • Kamer voor kamer, kast voor kast, mijn huis ontdoen van onnodige spullen.
So far so good. Dan komen nu de echte 'de lat bepaal jij' doelen
 • 1.000 km rennen (ongeveer 20 km per week; klinkt ineens een stuk haalbaarder toch?)
 • 52 boeken lezen (met een gemiddelde van 1 boek per week)
 • €10.000,- sparen (anders komen die nieuwe badkamer en keuken er nooit!)
Mooi rijtje nietwaar? Ik realiseer mij dat een aantal doelen best hoog gegrepen zijn (maar wel haalbaar) maar als ik dan toch aan de goede voornemens ga, dan wil ik de lat niet te laag leggen. Er moet wel een zekere uitdaging in zitten. Anders geef ik er zo de brui aan. 

Hoe staat het met jouw goede voornemens voor 2018? Zijn die aanwezig, afwezig, nog onbekend? Ik hoor het graag


10 opmerkingen:

 1. haha ik had dus zo'n beetje het zelfde als jij.
  Maar dan op wederom het bewegingsvlak. Ik geef mij nu nl nog even helemaal aan het nutteloos niks doen. Wandelen en iedere vorm van bewegen staat nog even in de kast. In 2018, dan gaan we er weer voor.
  Jij succes met je doelen. Zeker haalbaar. En anders kunnen ze altijd nog bijgesteld worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan we elkaar toch motiveren. En bijstellen... Daar wil ik nu nog niet over nadenken want van bijstel komt afstel. Of zoiets.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je die doelen deelt.. een aantal zullen zeker bereikbaar zijn en dat voelt vast al goed.
  Ik heb niet echt doelen voor ogen, behalve om toch minstens 3 keer in de 2 weken naar de sportschool te gaan, meer te gaan fietsen, vakantieplannen maken en verder gewoon lekker leven zoals ik wil en zoals het mogelijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn best wel mooie doelen. Een aantal zijn zelfs meetbaar. Meten is weten.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Daar maak ik mij niet zo'n zorgen over... (voordeel van geen jonge kinderen meer hebben. die kosten meer dan een zelfverdiener die kostgeld betaald)

   Die 1.000 km rennen... Of mij dat gaat lukken? Maar ik ga er voor..

   Verwijderen
 4. Mooie doelen heb je gemaakt! Het gaat je vast en zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het mij zeker gaat lukken weet ik (nog) niet. Maar zoals ik hierboven al schreef: Ik ga er voor!

   Verwijderen
 5. Oei, wat moet je veel van jezelf! Ik heb nog geen echte goede voornemens of doelen, hooguit wat vage plannen. Ik heb meer doelen voor dit jaar nog zodat ik met een schone lei het nieuwe jaar in kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel? Valt wel mee. Vooral omdat ik mijzelf echt niet straf wanneer het niet lukt. Zo ben ik niet.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!