maandag 25 december 2017

Dwangneuroot!

Nou lieve kijkbuiskindertjes, het bewijs is geleverd: Ik ben een dwangneuroot. Een echte. Hoewel het in het dagelijks gebruik niet op zal vallen heb ik wel degelijk dwangmatig gedrag. Hoe ik daar zo bij kom? Het zit zo!

Nu de bacterie-beestjes die in mijn oog aan het feesten waren het loodje hebben gelegd had ik bedacht dat ik vandaag wel weer eens lenzen in kon doen. De oude (ik heb tegenwoordige zachte maand lenzen) heb ik van de week weggegooid. Die waren én besmet én al meer dan een maand in gebruik. Dus...

Voordat ik ging douchen pakte ik de nieuwe lenzen uit de verpakking. Er lagen twee doosjes: eentje met 3 paar linker lenzen en eentje met 3 paar rechter lenzen. Nu moeten jullie wel weten dat ik al veertig jaar (ja lieve kijkbuiskindertjes, ik draag al veertig jaar lenzen) eerst mijn linker lens in doe en dan de rechter. Zonder uitzondering. Dus ook als de opticien tijdens een controle zei, 'Hier is je rechter lens', dan ging die gewoon, macht der gewoonte, in mijn linkeroog. 

Dat is slechts een gewoonte, geen dwangneurotisch gedrag, zie ik jullie denken. Dat klopt. Maar wat wel dwangneurotisch gedrag is, is dat ik het doosje met de rechter lenzen aan de kant heb gelegd omdat ik gevoelsmatig, zeg maar gerust dwangmatig, eerst het doosje met de linker lenzen open moest maken en de linker lens pakken en daarna pas met rechts verder ging!

Eerste kerstdag 2017: een gedenkwaardige dag!! Het bewijs is geleverd: Ik ben een dwangneuroot. Nou ja, ik heb wat dwangmatige trekjes. Maar dat klinkt minder theatraal!

10 opmerkingen:

 1. Ach meid. Je kunt maar wat hebben😂😂😂😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch geweldig dat je daar nu achterkomt. Beter laat dan nooit (-: En ik ken véél gekkere dwangneuroses. Natuurlijk niet van mezelf. Wat denk je wel niet, haha.
  Lieve Wieb, fijne dagen voor jou en allen die je lief zijn ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NU ik er één ontdekt hebt zullen er waarschijnlijk nog vele volgen.. ;-)

   Verwijderen
 3. haha. Ach, hebben we niet allemaal van dit soort "trekjes"?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij heeft iedereen wel zulke trekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap het helemaal. Persoonlijk doe ik eerst mijn rechterlens in (en ook altijd eerst mascara op de wimpers van mijn rechteroog). En ik trek altijd mijn rechtersok eerst aan. Hmmm, ik zie een patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek ook eerst mijn linker sok aan, maak eerst mijn linker oog op...

   Verwijderen
 6. Haha! Welkom to the family! :-) Hoewel mijn dochter - die ervoor gestudeerd heeft - waarschijnlijk iets zal zeggen over je 'sterkste' kant waardoor je alles eerst links doet. Voor mij heeft ze de diagnose dwangneuroot inmiddels wel officieel gesteld. En alleen maar omdat ik aan de ene kant van het wasrek alleen groene wasknijpers gebruik en aan de andere kant alleen witte. Nooit door elkaar. Tsss. Zo flauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede vriendin van mij is van mening dat een kledingstuk alleen goed hangt op het wasrek wanneer de kleur van de wasknijpers overeen komt. Die kan dus niet naar dat mengelmoesje op mijn wasrek kijken... Maar euh... Hoi zus? Nichtje?

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!