zaterdag 9 december 2017

Gepekeld

Toen ik vanmorgen opstond was de wereld wit. Het kwam niet helemaal als een verrassing want gisterenavond had de wereld dezelfde kleur, maar toch. Een mens kan hopen op een spontane weeromslag... Toch?

Een witte wereld in combinatie met naar je werk mogen betekent: Auto uitgraven en je voorzichtig naar de doorgaande, en daarmee vers gepekelde weg, begeven. 

Het uitgraven ging redelijk vlot. Het wegrijden (ik had Grump gisteren achteruit ingeparkeerd) net zo vlot. Langzaam sukkelde wij naar de gepekelde weg en net toen ik die op wilde draaien ging er een oranje lampje branden. Help! Ik houd niet van lampjes die spontaan gaan branden maar na het plaatje goed bekeken te hebben kwam ik tot de conclusie dat Grumpy mij wilde waarschuwen voor een mogelijke gladde weg. Alsof een halve meter sneeuw niet voldoende waarschuwing is ;-).

De weg was redelijk schoon, de medeweggebruikers iets oplettender dan anders dus de rit verliep voorspoedig. Aan het eind van knooppunt Zaarderheike week ik uit naar de linkerbaan omdat een vrachtwagen in wilde voegen. Op dat moment kreeg Grumpy zijn pekelvuurdoop en zag ik 10 kilo los maar ook vastgekoekte sneeuw op mij af komen. Met een flinke klap belandde de zooi op de voorruit maar gelukkig was het nog geen ijssneeuw dus niks aan het handje. 

Al met al heeft Grump zijn sneeuw/gladheidsvuurdoop prima doorstaan. Laat de winter maar komen! Wij zijn er klaar voor!!4 opmerkingen:

 1. Geweldig!!! Je kunt er tegen en Grump ook! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grump en jij zijn een uitstekende combinatie! En na twee dagen sneeuw mag het wel weer voorjaar worden. Nou vooruit, 1 januari dan (-:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is de sneeuw wederom verdwenen. Ik hoop morgenochtend nog steeds. Scheelt wat graafwerk.

   Verwijderen
 3. Pfieuw. Glansrijk doorstaan dus! ;-) Ik heb Suus laten staan en ben met de bus naar het station gegaan. Ging prima! Alleen reden er geen treinen. Dus ben ik maar weer naar huis gegaan en heb vanuit huis gewerkt. Ik vond het heel rot (echt niet!)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!