zondag 24 december 2017

Handig... of toch maar niet ..

Via Facebook zag ik ze voorbij komen. Van die handige hoesjes voor je telefoon waar je ook pasjes in kwijt kon. Sterker nog, sommige van die hoesjes waren complete beurzen / ienieminie-handtasjes. Wat een efficiency. Nog maar met een ding sjouwen. 

Ik ging op zoek en vond pas wat nadat ik aan een collega had gevraagd waar zij dat schattige maar vooral handige hoesje had gekocht. Ik werd naar zo'n goedkope Chinese site verwezen en na even aarzelen ging ik tot de koop over. Eigenlijk wist ik 10 minuten na bestellen al dat dat niet het meest handige hoesje was. Dat er nog handigere exemplaren zijn maar door het enorme aanbod zag ik door de bomen het bos niet meer. 

Ik heb het handige hoesjes met plaats voor 5 pasjes en een ingebouwd beursje een maandje gebruikt. Max. Toen kon ik mijzelf niet langer voor de gek houden. Het handige hoesje bleek niet zo handig als ik ging rennen en het was een crime om het kleingeld uit het ritsvakje te krijgen. Op een Nederlandse site zocht en vond ik een gewoon telefoonhoesje. Zo een die de achterkant en de randen beschermd en de telefoon verder vrij laat. Maar dat pasjes-gedeelte bleef, mede door een beurs van onhandig formaat waar geld en pasjes soms spontaan uitvielen, kriebelen en een paar maanden later kocht ik wederom een hoesje met plek voor pasjes. Wel een kleiner exemplaar dan dat Chinese geval en ik was blij. Tot afgelopen dinsdag. 

Dat ik mijn telefoon kwijt was vond ik buiten dat het geld kost niet zo erg. Ik ben dol op nieuwe speeltjes al hoeft dat echt niet het meeste nieuwe model te zijn. Nee, dat ik mijn bankpas, rijbewijs en kentekenbewijs kwijt was vond ik 1.000 maal erger. Dat maakte zelfs dat ik een beetje paniekeerde. Echt wel. Maar telefoon met pasjes werd teruggevonden. Eind goed, al goed en ik nam mij voor om in het vervolg beter op te letten waar ik mijn telefoon laat. 

Toch zat het gemak waarmee ik in een keer alles wat belangrijk is kwijt kan raken zat mij niet lekker. Ik ging broeden op een oplossing en vond er een. Een hele simpele. Terug naar af. Mijn telefoon zit weer in het gewone hoesje en mijn geld en pasjes in een niet te grote, kekke, rode beurs.  Die ik nog had liggen. 

Om mijzelf voor een volgend debacle in bescherming te nemen heb ik de beurs (mooi, onhandig formaat en na 10 jaar regelmatig gebruik behoorlijk sleets) en het nieuwe hoesje, inclusief de ruimte voor pasjes, weggegooid. 

Ja, zo'n hoesje is handig voor mensen die altijd en eeuwig weten waar hun telefoon is. Maar voor mensen zoals ik, die hun telefoon regelmatig laten slingeren en nu dus zelfs een keer kwijt zijn geweest, is het drie keer niks. 

Gelukkig heb ik tijdens de laatste opruimactie niet alle kleine handtasjes de deur uit gedaan. Die kan ik nu weer prima gebruiken zodat ik beurs, telefoon, zakdoek en sleutels altijd bij de hand heb. 

7 opmerkingen:

 1. Inderdaad niet handig als je telefoon niet met je arm vergroeid is! Ik heb ze ook hoor, met bankpas en rijbewijs erin.. zo handig! Maar ik heb hem ook ooit eens ergens vergeten, gelukkig goed volk, dus de volgende ochtend meteen opgehaald, vanaf die tijd houd ik hem vast of in mijn tas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het weer gesplitst en een klein tasje van stal gehaald. Dat kan gewoon om mijn nek blijven hangen. Zelfs wanneer ik rijd. Dus de kans dat het mij weer gebeurt... is best wel groot want ik ben en blijf wie ik ben... ;-)

   Verwijderen
  2. Hoop dat het niet meer gebeurt, want al die sores die je daarna hebt, kost geld en vervelende energie... Maar je bent goed bezig :-)

   Verwijderen
 2. Hahaha! Nooit bij stil gestaan maar met zo'n telefoonhoesje ben je, bij verlies, inderdaad in één klap alles kwijt. Kun je niet eens de bank bellen om je pas te blokkeren. Aaaarch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb alleen mijn ovchipkaart in het pasjesgedeelte van mijn telefoonhoesje, maar die is er ook al een aantal keer uitgevallen inderdaad. Wat kan ik zeggen, ik leef een risicovol leven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar jij bent jong en wild en avontuurlijk. Ik ben een oude muts (aan het worden ;-))

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!