donderdag 28 december 2017

Overbodig snufje?

Tijdens het waren vergelijkend onderzoek begin dit jaar was mij al snel duidelijk welke auto ik ging kopen. Over de uitvoering hoefde ik niet lang na te denken: De eerste versie die met automaat geleverd kon worden. Dat betekent automatisch iets meer dan de basis benodigdheden. Met die achteruitrijcamera had ik mij al snel verzoend en automatische verlichting is ook wel handig. Aan airco ben ik dankzij Suvvertje al helemaal gewend. Maar stoelverwarming? Een compleet overbodig snufje als je het mij vraagt. 

Het werd het weekend voor Sinterklaas. Zoon en ik reden na het eten bij Mams terug naar huis. 'Koud', zei hij en draaide aan de verwarming. 'Dan zet je de stoelverwarming aan', antwoordde ik met een lach. Er werd even gevoeld naar de knop en binnen een minuut zei Zoon, 'Het is net of je in je box zit te zeiken, maar het is wel lekker warm zeg!' Ik probeerde het ook en inderdaad, best wel lekker. Maar helemaal overtuigd was ik nog niet. 

Vanmorgen, toen ik de deur achter mij dicht trok om naar het werk te gaan was het eerste wat ik registreerde dat mijn panty eigenlijk iets te dun was voor de huidige temperatuur. Ik stapte in Grumpy en nadat ik hem gestart had kreeg ik de melding 'pas op, het kan glad zijn'. De radio ging aan en eenmaal op de snelweg hoorde ik de heer Ekdom een appje voor lezen. 'Op weg van Zuid-Limburg naar het Top2000 cafĂ© net een sneeuwstorm in gereden'. 

'Welke sneeuwstorm?', vroeg ik mij af en reed acuut een sneeuwstorm in. Grote, dikke, natte vlokken spatte in een dicht tapijt tegen Grump's vooruit. 'Het is echt koud', realiseerde ik mijzelf en aarzelde geen moment.  Ik draaide de verwarming op standje zo-warm-mogelijk en zette de stoelverwarming aan. 

Rozig en van alle kanten goed doorgestoofd kwam ik op mijn werk aan en eerlijk is eerlijk: Voor een volkomen overbodig snufje is die stoelverwarming wel beestachtig lekker. Nu alleen nog iets bedenken om die koude bovenbenen tegen te gaan. ;-)

11 opmerkingen:

 1. Oh, ja dat is zo heerlijk! En veel sneller warm dan de gewone verwarming. Maar bij mij mag ie wel uit na een paar minuten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik de eerste paar keer ook... Maar als je hem gewoon aan laat staan bedenkt de auto zelf dat het te warm wordt en tempert dan een beetje. Zo heerlijk... <3

   Verwijderen
 2. Ik had in mijn carpooljaren ooit een Volvo met stoelverwarming. Mijn passagiers waren er dol op, maar ik vond het niet prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit een Jeep met deze functie gehad (herinner ik mij ineens). Heb hem toen nooit gebruikt...

   Verwijderen
 3. In onze nieuwe auto zit ook stoelverwarming. Eerst dacht ik: ik ben toch geen ouwe meut of een verwend nest? Maar eenmaal geprobeerd werkt het verslavend (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ja ik vind het ook zalig. Maar ook echt niet lang hoor. Het werkt zo snel, voor ik de straat uit ben zijn mijn billen al warm... ;-) Topsnufjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels heb ik mijn derde (of vierde?) auto met stoelverwarming. Het is lekker als je een wat stijve rug hebt. Verder gebruik ik hem zelden. Maar in de koude maanden is het eerste, wat mijn vrouw doet, als ze instapt: de stoelverwarming aanzetten. Vrouwen zijn kouwelijk (of te dun gekleed).
  pjotr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het prettig is voor mijn rug heb ik ondertussen ook gemerkt. En je hebt mij nu het perfecte excuus aangereikt. Dit had ik zelf nog niet bedacht..

   Verwijderen
 6. De stoelverwarming is ook handig als je pizza vervoert! Blijft ie lekker warm door de kartonnen doos heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat Zoon dit niet leest want dan ben ik mijn auto kwijt ... )

   Verwijderen
 7. Haha! Geweldig! Toen ik nog in de garage werkte (heeeeel vroeger)mocht ik wel eens een bedrijfsauto lenen die dat ook had. Als dochterlief dan mee reed, zette ik stiekem de stoelverwarming aan haar kant aan. Dan ging ze eerst zitten draaien en na een tijdje riep ze dan "Mam! Zet dat ding uit!" :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!