maandag 18 december 2017

Verwonderd

Het parkeerterrein van daar waar ik altijd mijn boodschappen doe is voorzien van heel veel zebrapaden. Dat is om meerdere reden erg prettig. Het geeft een gevoel van veiligheid en, heb je eenmaal je volle kar aan het rijden, 90% garantie dat je de kar pas stil hoeft te zetten wanneer je bij je auto aangekomen bent. Inderdaad, slechts een garantie van 90% want er zijn altijd mensen die de verkeersregels aan hun laars lappen. Ik behoor bij de 90% van de verkeersdeelnemers die op dat parkeerterrein rekening houden met de aanwezigheid van het zebrapad. Zo ook vandaag. 

Oké, ik stond best wel achteraf geparkeerd. Ergens ter hoogte van het begin van het zebrapad. Maar waarom die mevrouw, die over het zebrapad richting de winkel liep, besloot om verwonderd stil te gaan staan nadat ik voor het zebrapad stopte zodat zij en haar man rustig door konden lopen, is mij nog steeds een raadsel. Alsof zij nog nooit iemand had gezien die stopt bij een zebrapad. 

Het zou kunnen.

Gelukkig ging ze redelijk vlot weer aan de wandel want ik kreeg door haar gedrag de neiging te stoppen met wachten en weer te gaan rijden. Zal mijn ongeduldige kant wel geweest zijn. ;-)

3 opmerkingen:

 1. Ja, gek is dat hè. Het overkomt mij ook regelmatig dat mensen me bedanken als ik voor hen stop voor een zebrapad. Uh, zo hoort het toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat stoppen voor een zebrapad niet iedereen is gegeven..

   Verwijderen
 2. In Amsterdan viel me altijd op dat iedereen gewoon ineens oversteekt terwijl er geen zebrapad is. En als er een zebrapad is, gaan ze staan wachten. Bizar.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!