maandag 29 januari 2018

5,6 kilometer extra

Sinds een zestal jaar woon ik bijna in Duitsland. Echt, als ik even niet oplet en mijn afslag mis dan is het zo ver. Toch was ik nooit zo bezig met de Oosterburen al was ik ondertussen wel gewend geraakt aan de zogenaamde Duitse-zondag. Komen de Oosterburen normaal al in redelijk grote getalen deze kant op, dan nemen ze zelfs Oma mee. Wil je het dorp wat Venlo eigenlijk is (ook al heeft het stadsrechten) op zo'n dag verlaten dan moet je dat doen voordat de winkels open zijn, want anders lukt het niet meer. De situatie in Roermond is dan helemaal een ware toeristenramp. Maar goed voor de economie, dus mij hoor je niet klagen. Nou ja, een beetje. Vooral wanneer ik in de file moet staan om bij mijn eigen huis te komen.  Maar goed, ik was dus niet zo met Duitsland bezig en wanneer iemand vroeg, 'Waarom haal je product x niet gewoon in Duitsland' of 'Tank jij in Duitsland' dan antwoorde ik altijd ontkennend.

Sinds juni van het vorig jaar is daar verandering in gekomen. Ik ging met een Vriendin mee naar Duitsland om te tanken en realiseerde mij dat het prijsverschil voor een liter benzine toch wel erg groot is en ergens tussen de 10 en 25 cent lager ligt dan bij de goedkope Nederlandse tankstations. Voor een paar centen 5,6 km omrijden vind ik onnozel. Voor een paar euro per tankbeurt wordt het een ander verhaal. 

Tanken in Duitsland oké, maar shoppen. Daar kwam het niet van. Tot ik van de week bij de DM naar binnen liep voor die bio wattenstaafjes en mijn oog op het Schär-rek (glutenvrije producten) viel. Een brood van dat merk kost hier in Nederland tussen de € 1,10 en  1,25 meer dan in Duitsland. Vandaag ging ik bij Mams op bezoek maar eerst moest ik tanken. Daarna haalde ik bij de DM 3 Schär-broden. Totale winst: ongeveer € 7,00. Niet gek voor een klein stukje omrijden. Toch wel fijn, zo dicht bij de grens wonen. 💓💓💓

8 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het klantenbestand in ‘mijn’ DM zo ongeveer 60% uit Nederlanders, 25% uit Duitsers en 15% uit Belgen bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Het voelt vooral een 'beetje dom' dat ik voorheen die moeite niet nam..

   Verwijderen
 3. Ik ken mensen die alle boodschappen in Duitsland kopen omdat het scheppen geld scheelt. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet.
  Goeie actie, Wieb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik als nederlander die in duitsland woont, kan me wezenloos ergeren als het hele dorp in de file staat omdat al die nederlanders hier komen tanken😂😂😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik. Het zal inderdaad twee kanten op werken.. ;-)

   Verwijderen
 5. Da's mooi meegenomen! Mijn broer en zijn vrouw wonen nog in het Brabantse Land. Zij tanken altijd in België. En van de 'winst' gaan ze dan ergens lunchen. Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!