donderdag 25 januari 2018

De eerste nacht ..

Iets meer dan dertig jaar geleden verliet ik het ouderlijk huis om zelfstandig te gaan wonen. Ik had een leuke flat gehuurd in een nabij gelegen dorp met groei-allures en dankzij vlijtig sparen in het verleden kon ik die flat helemaal naar mijn smaak inrichten. Van alle meubels die ik toen kocht is alleen de slaapkamer nog intact. Sinds gisteren met een nieuwe matras. De vierde sinds ik mijn bed kocht dus ik lig redelijk op schema. 

Eigenlijk is deze eerste nacht op mijn nieuwe matras mij niet tegengevallen. Zeker niet wanneer je bedenkt dat ik al een paar dagen 'krom' loop van de pijn in mijn rug. Zittend op de rand van het bed was ik even bang dat het matras toch iets te zacht voor mij zou zijn maar toen ik eenmaal lag bleek dat enorm mee te vallen. Ik probeerde alle mij bekende slaapstanden uit (linkerzij, rug, rechterzij, buik inclusief de diverse variaties in stand van benen en armen) en was tevreden. Ik rolde eens over naar de andere kant van het bed en toen gebeurde het. Ik kreeg het idee dat de andere kant van het bed net iets lager lag dan mijn kant (wat sowieso een belachelijke redenatie is daar ik alleen ben en het hele bed, inclusief alle kanten, van mij is). In gedachten zag ik Zoon en mij weer bezig met het 'afhalen' van het oude matras. Zag mijn bed wat over de grond schuiven. Ik heb een twijfelaar met twee losse lattenbodems die in het midden op een balk rusten. Onder die balk zit een stevig blok hout om de balk, lattenbodems en daarmee mijzelf in evenwicht te houden. Zou het blok nog wel stevig op de grond rusten? Of zou het iets verschoven zijn waardoor ik het risico liep dat gedurende de nacht de tweede lattenboden (die waar ik dus zelden of nooit op slaap) van zijn steun donderde?

Een normaal mens zou uit bed gestapt zijn, een zaklamp hebben gepakt en even hebben gekeken. Iets met daarna rustig kunnen slapen. Ik niet. Ik maakte een aantal kansberekeningen, kwam tot de conclusie dat het allemaal wel mee zou vallen en viel in slaap. 

Nee.. Het bed is vannacht niet ingestort. Controle bij daglicht bevestigde mijn berekeningen. Het blok was niet verschoven. En wat het slapen betreft: Het was geen slechte nacht. Een beetje onrustig. Maar of dat aan het nieuwe matras of toch onbewust twijfel aan de juistheid van mijn berekeningen lag... Daar zal ik wel nooit meer achterkomen. Zo'n eerste nacht kan je nooit meer overdoen!


4 opmerkingen:

 1. Hoop dat je blijft genieten.. als het goed is merk je er trouwens niks van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik er niks van merk had ik dat oude stuk ellende niet op hoeven te doeken.. Ik moet er dus wel wat van merken. Beter slapen en zo..

   Verwijderen
 2. Da's heel hoopvol. Toch? Als het met je zere ruggetje al goed ligt...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!