dinsdag 30 januari 2018

Doelen 2018: januari


Met een mini-vakantie voor de boeg waardoor ik niet weet of ik de komende dagen wel aan bloggen toe kom, leek het mij beter om het doelen overzicht over de maand januari nu al te presenteren. Mocht ik vanavond nog de geest krijgen om even aan het Boek van Urgh te werken, een boek te lezen of een stukje te gaan rennen, dan zien jullie dat volgende maand wel in de gewijzigde cijfers. 

Wat de kleurcodering betreft: In de maand betekent oranje dat ik wel wat aan dat doel heb gedaan, maar niet voldoende om mijn target te halen. Is een vakje groen, dan is mij dat wel gelukt. Over het jaar betekent groen op schema, oranje een x-aantal procenten onder schema en rood ga als de wiederweerga hier iets aan doen. 

Boek van Urgh: ik had de intentie om hier in mijn vakantie dagelijks mee aan de slag te gaan maar ik worstel met wat aanpassingen die echt doorgevoerd moeten worden omdat wanneer je het boek in een keer leest (nou ja, in een korter tijdsbestek dan 4 jaar zo af en toe een aflevering) de discrepanties in het gedrag van bepaalde personen te veel opvallen. Dus in gedachten heb ik veel meer gedaan dan 5,77% maar dit is wat er op papier staat. Nou ja, zwart op een wit scherm.

Huiswerk Voedingskunde: Ik heb les 8 bestudeerd, huiswerk gemaakt, ingestuurd en retour ontvangen (9) en ben al begonnen aan het bestuderen van les 9. Daar lig ik dus keurig op schema. 

Declutteren: Na het voortvarende begin van de badkamer op 1 januari hebben jullie de afgelopen periode ook kunnen zien dat mijn kledingkast er aan heeft moeten geloven. Hier lig ik dus royaal voor op schema. Springend poppetje.

Hardlopen: Tja, de eerste twee weken van het jaar lag ik keurig op schema. Toen gooide een buikgriep, een week aansterken en mijn rug roet in het eten. Omdat het sowieso een lastig haalbaar doel voor mij is gok ik voor nu niet (meer) op het behalen van het jaardoel maar op een aantal maanddoelen. Het leven moet wel leuk blijven. 

52 boeken lezen: Ik heb er voor gekozen om middels dit doel de boekenkast op te ruimen. Vandaar de alfabetische leeslijst. Ik 'hang' nu even vast op de pil 'Nevelen van Avalon'.  Aangezien ik dit boek echt niet weg wil doen, zal ik toch even door moeten bijten. Met een aantal treinreizen voor de boeg de komende dagen zal dat waarschijnlijk wel gaan lukken. 

Sparen: Het gespaarde bedrag is deze maand toch iets lager uitgevallen dan ik op 1 januari van dit jaar had gedacht. Toen ik de kosten voor de rode rijstgist pillen in mijn budget wilde boeken realiseerde ik mij dat ik geen potje voor 'Vitamines, mineralen en andere onvergoede medicijnen' had opgenomen. Dat heb ik rechtgetrokken met als gevolg dat ik ietsjes minder heb gespaard dan in eerste instantie verwacht maar ik lig nog steeds keurig op schema. Zoals in aflevering 1 van deze serie uitgelegd, aangezien al het geld wat er in maand x binnenkomt, gebruikt wordt voor het budget van maand x+1, weet ik nu al dat ik mijn doel voor volgende maand niet ga halen (tenzij ik morgen op het strand een koffer met heul veul geld vind en dit niet naar de politie breng). 

Al met al ben ik tevreden over mijzelf!

4 opmerkingen:

 1. Jij bent de eerste maand van het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Wat een aftrap!
  "Nevelen van Avalon" vond ik een geweldig boek. Hup, in de trein jij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezien de gezondheidstoestand van Mam ben ik toch met de auto gegaan en heb The Tao of Pooh meegenomen. Die lag voor het grijpen en het leest wat makkelijker in bed (want kleiner)...

   Verwijderen
 2. Geen rode vakjes. Ik ben ook trots op jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!