dinsdag 2 januari 2018

Glutenvrije teleurstelling en nieuwe hoop...

Via het forum OudersAlleen waar ik sinds jaar en dag rondzwerf kan je onder andere vakanties boeken. Meestal zijn dat reizen met kinderen maar soms single reizen. Een van de single reizen waar ik al heel lang verlangend naar kijk is de zogenaamde Blue Cruise. Een week lang op een boot in de zee bij Turkije dobberen. Slapen onder de sterren. Eten als een koning. Vanwege het onvoorspelbare karakter van de fibromyalgie durfde ik mij nooit aan te melden. Fatalistisch dacht ik altijd: 'Je zal zien dat ik juist dan een mega-aanval krijg. Dat is voor niemand leuk' en liet deze reis aan mij voorbij gaan.

Sinds twee-en-een-half jaar eet ik glutenvrij met heel veel positieve gevolgen. Ik heb meer energie, slaap beter, heb minder pijn en, heul belangrijk, de pijn die ik nu heb reageert over het algemeen heel aardig op pijnstillers. Langzaam maar zeker durf ik dingen op de wat langere termijn gaan plannen. De blue cruise begon te kriebelen. Alleen, ik heb foto's van het kombuis gezien en.... Tja... Vanuit de gedachten, 'Nee heb ik, ja kan ik krijgen', vroeg ik aan de organisatrice van deze vakantie of glutenvrij eten een optie was. Samen dachten wij al wel dat het niet zou lukken maar toen ik gisteren, terwijl het jaar nog slechts 19 uur oud was, de melding kreeg dat het echt niet ging lukken was dat toch een forse teleurstelling. Zo eentje van een aantal keer slikken, een paar tranen die in de ogen springen om aansluitend, na nog wat keren geslikt te hebben, mijn frustratie op  het forum te delen.

Dat leverde naast het zeer welkome medeleven ook een vraag op van een forum-vriendin. Hoe ik dat allemaal regel, dat glutenvrij eten want .... Ik kroop in de pen, schreef wat ik er allemaal voor gedaan heb, hoe Zoon en ik het regelen en ik voegde ook een link naar het blog van Miss Glutenvrij toe. Al plakkend viel mijn oog op de titel 'Kan sporen van gluten bevatten' - zijn producten met deze claim veilig? Ik werd helemaal blij van dit artikel want het antwoord bleek Ja te zijn. 'Als ik morgen boodschappen ga doen koop ik een reep chocolade van Tony Chocolony', beloofde ik mijzelf.

Vanmorgen begon ik mijn eerste werkdag met een nieuwjaars ontbijt tevens het afrapmoment voor het nieuwe HR-pakket. Hoewel ik pas laat aan het rijtje genodigde was toegevoegd was er voor mij ook een kaart met persoonlijke boodschap en, oh hoe toevallig, een dikke vette Tony Chocolony reep.  Ongeveer anderhalf uur geleden heb ik het eerste stukje (euhm, stuk want ik ben een varken als het op chocolade aan komt) onder mijn neus doorgeduwd en ... IK HEB NOG GEEN GEROMMEL IN DE TROMMEL. Zit ik hier ineens toch een beetje blij te zijn. Ik zal alle verschillende producten moeten proberen, maar het lijkt er op dat mijn menu toch weer ietsjes uitgebreid kan worden.

Ik lijk verdorie Jantje Huil Jantje Lach wel.

7 opmerkingen:

 1. ‘Fijn dat je Tony Chocolony goed verdraagt. Ik ook :-)
  (kan sporen bevatten van’ is een manier van indekken door fabrikanten ‘voor het geval dat’)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind hem alleen niet zo bijzonder qua smaak. Heb nu de melkchocolade variant..

   Verwijderen
 2. En hopelijk lukt het ook om lekker glutenvrij op vakantie te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vast wel.Hoewel. Eigenlijk ben ik geen vakantiemens maar deze reis (en het gezelschap) lijkt mij zo top. 't is de combinatie.

   Verwijderen
 3. Ongetwijfeld vind je een mogelijkheid voor een lekkere vakantie! Maar inderdaad, jammer dat het niet lukte op dat schip.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's mooi. Da's heel mooi. Maar dat je die reis niet kunt maken vind ik gewoon heel erg * woord dat ik hier niet mag zeggen *

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn het eens... Maar ja, het is (helaas) niet anders en als het er op aan komt dan ben ik veel te blij met het resultaat van glutenvrij eten om heel lang bij deze teleurstelling stil te blijven staan.

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!