dinsdag 23 januari 2018

Met korting geshopt

Zaterdag, na de grote kledingkast-schoningsactie, was ik tot de conclusie gekomen dat ik nog wat basics kon gebruiken in de vorm van sokken, shirts, slips, leggings, hemden en pyjama's.  Zondag gooide mijn rug roet in het eten en kon ik de moed niet opbrengen om rustig in de rekken te snuffelen. Vandaag ging ik in de herkansing en aansluitend aan mijn bezoek bij de huisarts liep ik even bij de Hema binnen. 

De Hema is al jaren een van mijn favoriete winkels maar sinds ik vorig jaar de klantenpas-app heb geinstalleerd en lid ben geworden van 'meer-Hema' word ik helemaal blij van shoppen bij de Hema. Elke euro die ik besteed levert mij een punt op en deze punten kunnen ingewisseld worden voor kortingvouchers. Soms stelt de korting niet zo veel voor, soms heb je meer geluk. Zoals vandaag.  

Dankzij de aanschaf van twee matrassen afgelopen zondag bezit ik momenteel meer dan voldoende meer-Hema punten. Ik keek eens naar mijn boodschappenlijstje en 'kocht'  voor 200 punten een voucher die bij een besteding van € 70,00 of meer een korting van € 15,00 op zou leveren. Uiteindelijk kocht ik 3 paar sokken, 2 hemden met normale bandjes, 2 hemden met spaghettibandjes (die ik nu heb beginnen na 18 jaar wat sleets te raken), 3 heupslips, 1 gewone slip, 3 leggings en 1 pyjama. Dit geheel bezorgde mij niet alleen de € 15,00 korting vanwege de voucher, maar daarboven op vanweg de sokken (3 voor 2), heupslips (3 voor 2) en hemdjes met spaghetti-bandjes (2 met korting) nog eens € 10,50 korting. En nieuwe punten! Laten we dat ook niet vergeten.

Ik blijf er versteld van staan hoeveel een mens, door een klein beetje op te letten en minime inspanning, kan besparen. Maar ook hoe verslavend het 'korting-pakken' is. Een soort sport eigenlijk. Eentje waar ik steeds beter in word zonder door te slaan naar 'kopen vanwege de korting'. Want de korting mag nog zo hoog zijn, als ik het item niet nu of in de zeer nabije toekomst nodig heb beland het niet in mijn kar.  

Let jij op korting?

7 opmerkingen:

 1. Een der zoons liep als puber graag in merkkleding en schaamde zich de ogen uit zijn mooie hoofdje als ik ongegeneerd in de winkel vroeg waar zich het kortingrek bevond en wat er van de prijs af kon.
  Nu doet hij het zelf ook....😂😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik. Ik zie het zo voor me ... En ja, wanneer kinderen zelf mogen gaan betalen, dan zijn merken ineens minder aantrekkelijk.

   Verwijderen
 2. Je bent toch een dief van je eigen portemonnee als je daar niet op let? Goed geshopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's leuk shoppen! Ik let er ook op maar koop ook nooit iets wat ik niet nodig heb alleen omdat er korting op zit. Vriendje zwicht altijd voor voordeelverpakkingen. Dat vind ik weer minder. Wel goedkoop vaak maar dan staat de kast meteen vol met shampoo/vaatwasmachineblokjes/schuursponsjes of noem maar op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's het voordeel van klein wonen. Dan kan dat niet. Meer dan twee op voorraad heb ik nooit. En inderdaad, het moeten wel spullen zijn die ik sowieso gebruik. Anders verdwijnt het over drie jaar goedkoop maar nooit gebruikt in de klikko.

   Verwijderen
 4. 18 jaar!!!! Gossie.
  HIer ook zo'n hemading. Ik vergeet het alleen vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,ons bent zunnig... Ik heb de kaart op mijn telefoon staan. Heb ik hem en altijd bij mij en ik kan vouchers inwisselen als het nodig is..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!