maandag 15 januari 2018

Omdat ik mijzelf ken

Bron: Hotel Mimosa Scheveningen
Het inplannen van een vakantie vind ik niet moeilijk. Het is soms even zoeken omdat ik met wat collegae rekening moet houden, maar that's all. Het invullen van die vrije tijd daarentegen.... Breek me de bek niet open. In de weken voorafgaand aan de vrije dagen bedenk ik 1.001 dingen om te gaan doen om er, meestal op of rond de laatste vrije dag, achter te komen dat ik door alle slagen om de arm gevolgd door beren die ik op de weg zag alle leuke plannen aan mij voorbij heb laten gaan. 

Nu moet ik eerlijk zijn. Ondanks het wegwaaien, bijstellen, afstellen, verregenen van alle vakantie-invul-ideetjes geniet ik echt wel van mijn vakantie. Het vage gevoel van ongenoegen komt meestal pas aan het eind opzetten wanneer ik mij realiseer wat ik allemaal niet heb gedaan. Helaas valt er achteraf niets meer aan te veranderen. 

De laatste paar vakanties hebben mij geleerd dat door voorafgaand aan de vakantie het niet alleen bij vage ideetjes en plannetjes te laten maar concrete afspraken te maken dit het tevreden vakantie gevoel vergroot. 

Bron: Hotel Mimosa Scheveningen
Met nog een week werken voor de boeg heb ik de eerste stappen naar het concretiseren gezet. Hoewel de eerste anderhalve week nog redelijk blanco zijn weet ik al wel waar ik de laatste drie dagen van mijn vakantie uithang. In een hotel in Scheveningen. Van daaruit ben ik binnen een half uur (want ik reis buiten de spits) bij de vrienden waar ik al afspraken mee heb gemaakt. 

Laat de ijsberen maar komen. Ik ben er klaar voor!

4 opmerkingen:

 1. Fijn vooruitzicht. Geniet van je welverdiende vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, heerlijk zeg. Ga je ook naar het Eschermuseum? Vond ik erg leuk. En je kunt ook bij het meisje met de parel op bezoek.
  Veel plezier met je vrienden ook. En met je andere vrij dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het staat niet op dfe planning. Zal van het weer afhangen...Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 3. Dat doe je goed. Klinkt heerlijk, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!