woensdag 17 januari 2018

Papierverslaafde

Ik mag dan werkzaam zijn in de automatiseringsbranche, als het er op aan komt ben ik een papierverslaafde. Ik ben dol op de geur van een nieuw notitieboek, kan kwijlen over de indeling van een agenda, dromen van de de meest creatieve teksten of prozaische to-do lijstjes neergepend in een maagdelijk leeg notitieboek. Dat neerpennen gebeurt met een prachtige pen en in schitterend (en leesbaar) handschrift. 

Nu zijn dromen bedrog en de waarheid ligt in het midden. Ik zou er bijvoorbeeld niet aan moeten denken om mijn blog eerst op papier te schrijven. Het aantal doorhalen, herstarts en het betere knip en plakwerk zou zoveel papier vragen dat een middelgroot bos zijn leven er voor moet geven en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Doe mij maar een computer. 

Als het daarentegen op structureren en produceren aankomt heb ik weinig tot niets met een computer maar heb pen en papier nodig. Niks zo lekker om lopende een gevoelsmatig verlummelde zondag toch een aantal keren een kruisje in een hokje te zetten ten teken dat je iets 'gepresteerd' hebt... Ook al is de prestatie niets anders dan 'koffie drinken'. Ik kan daar blij van worden. En van de geur van... Oeps, daar ben ik  mee begonnen. 

Vorige week besloot ik spontaan dat ik nog net op tijd was om een agenda voor 2018 aan te schaffen. Want die had ik nog geen. Ik speurde wat rond op het net en werd verliefd op de My Journal Agenda 2018 en ging tot de aanschaf over. Vandaag zag ik dat mijn notitieboek op het werk ook aardig vol begon te raken en kocht bij de HEMA een nieuw exemplaar van wel 400 pagina's. Thuisgekomen haalde ik mijn nieuwe agenda uit de brievenbus. 

Na het uitpakken (wat een leuk kaartje zat er bij) pakte ik een pen en liet deze even boven de maagdelijk lege agenda hangen alvorens te gaan schrijven. Ik realiseerde mij al snel dat het papier net iets te dun is voor mijn huidige pen. Ik heb een goede ballpoint nodig. Nu verkeer ik helemaal in de zevende hemel. Ik heb een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe pen. Zucht! Driewerf zucht! Ik ben een blij kind. 


6 opmerkingen:

 1. Goed dat ik je webadres nu weer heb! Ik vind de geur van benzine zo lekker, belachelijk, maar zoon heeft hetzelfde. Ik schrijf mijn blogs ook meteen uit de losse hand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Benzine vind ik wat minder...

   Schrijven uit de losse pols werkt voor mij het beste... Meest eerlijke, minder gepolijst...

   Verwijderen
 2. Oh ik heb hetzelfde, heerlijk hè! Ik koop in oktober altijd al mijn nieuwe agenda, altijd bij de Hema. (In die agenda staat ook op de datum wanneer de nieuwe agenda's te koop zijn). Kan niet wachten tot ik in december kan beginnen met inschrijven. En blocnotes en schriften heb ik ook altijd nieuw liggen. En pennen... die spaar ik. Ik gebruik er altijd wel een stuk of 5 door elkaar heen en als ze op zijn gooi ik ze weg. Behalve de speciale pennen dan..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, nog een medestander. En dat in het digitale tijdperk.. <3

   Verwijderen
 3. Ik snap je helemaal! Niets is zo fijn om iets af te strepen van je to do-list. En ohhhh! Je gegevens invullen in je nieuwe agenda! Zo netjes mogelijk natuurlijk. Heerlijk! Dit jaar was het extra fijn want ik mocht mijn nieuwe adres in mijn nieuwe (Hema)agenda schrijven. Juich!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nieuw adres, daar zit ik niet op te wachten. Maar dat 'zo netjes mogelijk' is zo herkenbaar (en net als altijd ben ik weer jammerlijk gefaald ;-) )

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!