zaterdag 6 januari 2018

Plagen

Geheel volgens schema trok in vanmorgen mijn renkleding aan en vertrok richting de dijk. Het eerste wat mij opviel was dat het qua temperatuur best aardig was. Het tweede wat mij opviel was heul veel wandelaars en fietsers chagrijnige gezichten op de dijk. Er ontwaakte een duiveltje in mij en ik ging iedereen groeten. De reacties waren verschillend en varieerde van stuurs wegkijken, via verrast terug groeten naar enthousiast terug groeten. 

Sommige mensen blijven je bij. Toen ik die ene hardloopmeneer voor de tweede keer tegenkwam begon hij van verre al met groeten. Bijna aan het eind van mijn tocht kwam ik de dame met de stokken wederom tegen. Op de heenweg had zij terug gegroet maar de meneer die nog steeds zo ongeveer op haar hakken liep had stuurs weggekeken. Ik kon het niet laten. 'De volgende keer trakteren', zei ik. Ze schoten beide in de lach en ik kreeg nu ook van meneer een 'Goedemorgen' te horen.

Ik denk dat ik dit vaker ga doen! 👿

7 opmerkingen:

 1. Doe je goed, want wie goed doet goed ontmoet. Als wij echt aan de wandel zijn groet ik ook altijd. Deed ik sowieso altijd al, maar Jan dus ook. En hij zegt juist altijd iets anders als de 'tegenliggers' zeggen. Zeggen die hallo, zegt hij hi, zeggen ze goedemorgen, zegt hij goeiendag.. etc...
  Daar hebben wij dan weer lol in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De glimlach die je schenkt, keert naar je terug (-:
  Vooral dat duiveltje achter je laatste zin vind ik leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mensen die je open aankijken, dat groet makkelijk. Maar de dames met veroordelende blik, de stuurse mannen... Dat is een uitdaging... Die op twee manieren opgevat kan worden..

   Verwijderen
 3. Toen ik nog hardliep, heb ik wel eens overwogen om een T-shirt aan te trekken met daarop GOEDEMORGEN want ik bleef groeten. Wel een grappige gewoonte. Ik liep ook wel eens in Oostende over de dijk en daar groet niemand je. Ook heel apart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n t-shirt is wel een goed idee.
   Niet groeten en dijk.. Misschien zit daar wel een verband. Hoewel, ik groet overal, dus ook op de dijk..

   Verwijderen
 4. Ik vind het altijd leuk als mensen groeten! Dat heb ik zo gemist toen ik in de grote stad woonde. Al snap ik ook wel dat er daar geen beginnen aan was. Maar goed bezig dus! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!