vrijdag 5 januari 2018

Vragen is een optie

Mijn BellaBeat (de fitness tracker vermomd als sieraad waar vrouwen he-le-maal weg van zijn als ik de reclame mag geloven) gaf vanmorgen via de bijbehorende app aan dat het tijd was om haar batterijen te vervangen. Aangezien Bella ook nog een mailtje stuurde leek mij de energie nood hoog.

Vanmiddag zocht ik dus de code van de batterij op en met de tekst CR2032 op mijn hand geschreven liep ik naar de GrootGrutter bij mij op de hoek, zo naar het batterijen-rek alwaar geen batterijen hingen. Het was mij duidelijk: De inrichting van de zaak was weer eens aangepast. Ik ging zwerven. Liep rij naar rij langs. Ik sloeg alleen het babyspul over. 

Na drie vergeefse tochten door de winkel besloot ik dat vragen ook een optie is. Ik liep naar de balie en vroeg 'Verkopen jullie nog batterijen?  Ik heb de hele winkel al driemaal doorkruist maar ik kan ze niet vinden'. De jongedame achter de balie keek mij even vreemd aan. 'Ja hoor, wij verkopen nog batterijen', antwoordde zij vriendelijk. 'Loopt u maar even met mij mee'. 

De jongedame zette drie passen en stond voor het batterijenrek wat tegenwoordig op de kopse kant van het rek met baby artikelen staat. Pal tegenover de kassa's. Tja, vragen is een optie.... Uit je doppen kijken dus ook. 😇 Ik kreeg het er spontaan warm van.

Nu, anderhalf uur later is het mij niet alleen gelukt een batterij te kopen maar ook om deze te vervangen. Het lastigste karwei

5 opmerkingen:

 1. Hahaha! Zo heb ik een keer de supermarkt wel honderd keer in de rondte gelopen op zoek naar pepernoten. Lagen ze helemaal in het begin in een hoekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig. Jij ook. Dan is het niet de leeftijd.. x

   Verwijderen
 2. Het is inderdaad niet de leeftijd. Ik maak me hier regelmatig schuldig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verkeer dus in goed gezelschap.. ;-)

   Verwijderen
 3. Soms is zo'n supermarkt ook zo onhandig ingedeeld. Batterijen moeten bij de lucifers en de kaarsen enzo. En die moeten weer bij de plastic zakjes en de vuilniszakken. Da's toch logisch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!