zondag 7 januari 2018

Wieb komt naar je toe dit jaar ...

Sinds 2006 ben ik lid van OuderAlleen (OA). OA is een internet forum voor alleenstaande ouders (door scheiding, overlijden van de partner of bewuste keuze) waar je informatie over 100.000 dingen kunt vinden, vragen kunt stellen over het 100.001ste ding, je verdriet, boosheid etc van je af kunt schrijven, heerlijk melig kunt zwetsen met gelijkgestemden (vooral in de tijd dat Zoon op tijd naar bed ging en ik voor de zoveelste avond op rij alleen op de bank zat een heerlijk iets) en deel kunt nemen aan echte uitjes en vakanties. 

Toen ik net lid was ging het fysiek niet zo goed met mij. Ik wist toen net een paar jaar dat ik fibromyalgie heb en in eerste instantie was ik dusdanig in denial dat ik naast het opvoeden van Zoon, 32 uur werken en studeren ook meer dan regelmatig deel nam aan uitjes die meestal niet om de hoek plaatsvonden. Op een dag kwam de man met de hamer voorbij,  Marie werd wijzer en ik kon mijn ziekte een plekje geven al was de balans nog lange tijd uitermate wankel. Hoewel ik lid bleef van het forum keek ik nauwelijks meer naar de uitjes. Ik moest ze te vaak afzeggen. Zeg negen van de tien keer. Dat motiveert niet echt kan ik je zeggen. 

Een van mijn doelen van vorig jaar was om weer eens wat vaker aan uitjes deel te nemen. Van de vier keer dat ik mij op heb gegeven ben ik driemaal geweest. Statistisch gezien een enorme verbetering. Gevoelsmatig ook. Het vroeg om meer. Maar het plannen, dat lukte maar niet.

Gelukkig stond er ineens een nieuw jaar voor de deur en hoewel ik eigenlijk niet aan goede voornemens doe, heb ik er toch één: wat vaker op stap gaan met OA. In verband met koe bij de horens vatten heb ik vandaag al mijn eerste OA-uitje van het jaar gehad. Een korte wandeling met aansluitend pannenkoeken eten. 

Het was, zoals gebruikelijk, niet om de hoek van de deur (Woudenberg), maar wel binnen de door  mij heel lang geleden al gestelde grens van maximaal anderhalf uur rijden. Dit uitje had een heel groot verschil met de wandeluitjes waar ik vroeger aan deel nam. Stapte ik toentertijd niet in de auto voor een wandeltocht van minder dan 15 km, nu was ik juist blij met de maximale afstand van 5 km. Gezien de afstand die ik mocht rijden was de combinatie 'beetje beweging en heel veel gezelligheid, koffie en pannenkoeken' perfect.  Ik heb een heerlijke dag gehad. Echt voor herhaling vatbaar. Ik moet alleen wel op de balans letten want over twee weken heb ik weer een uitje staan. Wel onder voorbehoud want als ik uit het verleden een ding geleerd heb dan is het wel dat het vooral om het bewaren van de balans gaat!

4 opmerkingen:

 1. Woudrichem...behoorlijk dicht bij mij in de buurt (-:
  Toch fijn dat je nu weer de hort op kunt. Houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best.. (we zijn oa bij de Piramide geweest.. )

   Verwijderen
 2. Dat had ik moeten weten vroeger, toen dochterlief nog vroeg bed ging.
  Fijn dat het gezellig was en (optimistisch!) veel plezier volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De uitvoering van het nieuwe uitje is dusdanig gewijzigd dat ik mij er niet meer blij bij voel. Dus heb ik mij afgemeld. Wel heb ik diverse andere uitjes in het verschiet maar daarover later meer..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!