maandag 12 februari 2018

Bewogen vakantie

Mijn ouders hebben iets met vakantie. Misschien omdat een groot deel van hun volwassen leven een soort vakantie was. Pap ging met 58,5 jaar met (vervroegd) pensioen en hij is euh... 85 (volgens mij) geworden. Tel uit uw winst. 

Sinds Pap zijn pensionering waren zij vier tot zes maanden per jaar niet thuis maar met de caravan op stap. Misschien dat het daar door kwam dat Pap in de vakantie van Broer en SchoneZus zijn laatste adem uitblies. Wie zal het zeggen. 

Mam had al voor het overlijden van Pap de gewoonte gekregen om in vakanties van ons ziek te worden, zich uit een zieken- of verzorgingstehuis te ontslaan of om juist met spoed opgenomen te worden. Om dat dit keer voor te zijn had ik Mam niet verteld dat ik vakantie had. Kon er ook niets mis gaan dacht ik. Het bleek anders te lopen en ondanks haar ziekenhuisopname heb ik zelfs nog drie dagen op rij over het strand gewandeld. Hoe mijn vakantie afliep weten jullie. Hij werd verlengd met een week bijzonder verlof om van alles te regelen.

Deze vakantie was een bewogen exemplaar. Hoe vreemd het idee dat dit de laatste 'hij verliep anders dan gepland vakantie' is. Nou ja, de laatste in die soort waarvan ik Mam de 'schuld' kan geven. Kan verzuchten, 'Ze doet het weer. Wat een timing zeg'. De volgende keer is het echt 100% mijn eigen 'schuld'. Ik moet nog een beetje wennen aan dat idee. 

6 opmerkingen:

 1. Bijzonder! Begint alles weer wat op zijn plaats te vallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk: het is in het begin misschien een vreemd soort vrijheid, maar je raakt er aan gewend en dan ga je het alleen maar als bevrijdend ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het idee niet meer na te hoeven denken bij het afspreken of ik de boodschappen moet doen trekt mij wel.Of het echt fijn wordt is een ander verhaal. Ik denk het wel. Maar goed. Een mens steekt soms vreemd in elkaar...

   Verwijderen
 3. Da's een heel dubbel gevoel. De zorgen om je moeder zijn er niet meer. Maar nu is er het gemis. Janis Joplin zong ooit mijn favoriete songtekst. 'Freedom is just another word for nothing left to loose'. Ze had gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!