zondag 18 februari 2018

Een wereld van verschil

Gisteren ging ik dus uit eten in een pannenkoeken restaurant. Van te voren had ik gebeld of glutenvrij tot de mogelijkheden behoorde en de jongedame die ik aan de lijn had zei dat glutenvrij geen enkel probleem was. Tot mij grote verbazing bleek het bij het bestellen wel een probleem te zijn. Of ik coeliakie had werd mij gevraagd. 'Nee', zei ik naar waarheid, 'Maar als ik gluten binnenkrijg word ik wel erg ziek'. Ik kreeg te horen dat ik wel een glutenvrije pannenkoek kon krijgen maar dat de kok, omdat ik geen coeliakie heb, de pan en het keukengereedschap niet extra schoon geen maken. 'Dan krijg ik daar last van zijn', zei ik. Hij begon te soebatten over mensen voor wie glutenvrij eten een modeverschijnsel is 'en dan heeft de kok voor de pannenkoek alles schoon gemaakt en dan bestellen ze daarna ijs of iets anders met gluten er in'.  'Gaat niet gebeuren', reageerde ik, 'Want ik word echt heel erg ziek van gluten'. Mijn tafelgenoten gingen zich er mee bemoeien en uiteindelijk werd, zij het met tegenzin, de melding coeliakie op de bestelbon er bij gezet. Het bleek alleen om een melding te gaan want op weg naar huis kreeg ik al last van mijn darmen en begon een hoofdpijn op te zetten. Best wel lamlendig kwam ik thuis en na wat aarzelen heb ik via Facebook een klacht ingediend. Tot op heden heb ik daar niets op gehoord. 

Vandaag gingen Vriendin en ik naar Ikea en na de winkel volledig doorkruisd te hebben gingen we even een hapje eten. 'Wat is er allemaal glutenvrij', vroeg ik aan de jongedame achter de balie. Zij verdween naar achter en kwam met een lijst terug. Met z'n drie├źn zochten we de dingen die ik mocht hebben uit. Voor de friet werd een nieuw mandje uit het vet gehaald en de friet werd met een schone tang op mijn bord geschept. Ook voor de gestoomde groentes werd een schone tang gepakt. Er werd nog even gekeken of ik de saus die bij de zalm hoorde mocht hebben (helaas niet).  Ik voelde mij echt 'de klant is koning'. Terwijl ik naar de kassaliep zei ik tegen Vriendin, 'Wat een wereld van verschil qua benadering zeg'. 

Wat ook een wereld van verschil is, is mijn huiskamer. En dat allemaal door vijf nieuwe kussenhoezen, twee plaids en twee stoelen. 't Ziet er ineens een stuk gezelliger uit. Net een echt huis. Dat ik daar zo lang over getwijfeld heb, muts dat ik ben.Nu moeten alleen de TV en de melkbus nog een plekje krijgen. Dan is mijn woonkamer compleet. Zucht. 

11 opmerkingen:

 1. Balen zeg, echt slecht die service. Lijkt me sowieso al eng om te vertrouwen op het feit dat ze 'zeggen' dat ze glutenvrij serveren... Leuk, je woonkamer, simpele dingetjes doen zoveel leuks! Wens je er veel plezier mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch maar zeggen dat je coeliakie hebt, dan zijn ze alerter. Hoop je dan ..... In ieder geval altijd reclameren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het advies van Zoon ook. Zeg maar dat... Het voelt niet goed. Het voelt als liegen.... En misschien ook niet. Ik ben vooral verbaasd dat het uberhaupt nodig is. Ben dit soort achterdocht nog niet eerder tegengekomen. Altijd heel behulpzame mensen getroffen, waar ik ook naar toe ging. Of er was sprake van duidelijkheid. "Nee, dat kunnen we niet". Mooi, dan weet ik dat en kan ik verder kijken op zoek naar iets eetbaars.

   Verwijderen
 3. Zeer slechte beurt van het pannenkoekrestaurant. Ze verdienen een koude douche.
  Je kamer ziet er heel gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zonnetje besloot even mee te doen voor wat extra sfeer.

   Verwijderen
 4. Heel slechte service van het pannenkoekenrestaurant. Ja zeggen, en nee doen.
  Als een klant zegt dat-ie ziek wordt van het eten van gluten, moet dat toch volstaan? De klant is koning. Maar nee, deze kok voelde zich de keizer. Laten ze gewoon eerlijk antwoord geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, hallo? Dat is wel een hele slechte service, zeg. Ik ben blij dat er ook zaken zijn waar het wel goed gaat. En eerlijk gezegd had ik dat nou juist bij Ikea niet verwacht. Top, zeg!

  Je woonkamer is ook top. Leuk die stoelen. Het bevalt de Boyzz ook wel, zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. altijd wat met die uitjes daar;-)
  Mooie stoelen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!