donderdag 8 februari 2018

Even helemaal niets..

Dan ineens is er een dag zonder rennen, zonder moeten, zonder doen. Een dag van even helemaal niets.

Ja, ik heb de overhemden van Zoon en mijn jurk al gestreken en toen meteen ook maar de inhoud van de strijkmand (4 theedoeken en een zooitje zakdoeken) weggestreken. Ben ik daar weer voor een jaar vanaf. 

Ik ben al naar de kapster geweest. Die onderwijl het knippen en föhnen de tijd nam om te vragen, te luisteren, complimentjes te geven. Dat begon al bij binnenkomst. 'Je ziet er goed uit', zei zij. 'Komt uit een potje', antwoordde ik. 'Zie ik', was haar reactie, 'Maar dat is toch niet erg. Je ziet er goed uit en daar gaat het om'. Acuut kreeg ik het gevoel 'Missie geslaagd'.

Nu ben ik even alleen thuis. Zoon is met Grumpy naar de wasstraat en heeft beloofd dat hij Grumpy ook nog even zal zuigen. Tante Zus weet al dat wij haar aan het eind van de middag even ophalen zodat zij niet alleen naar het mortuarium hoeft. De boodschappen zijn binnen. 

Even heb ik overwogen om mijn blog voor morgen alvast klaar te zetten. Een stofzuiger door het huis te halen. De badkamer te poetsen. Maar ik heb besloten om de rest van de middag even helemaal niets te doen. Gewoon wat lummelen. Surfen op het net. Nadenken welke oorbellen ik in zal doen. Of ik nog een stukje chocolade zal pakken of alleen voor een tigste kop koffie ga ;-)

7 opmerkingen:

 1. Verstandig, en ook fijn denk ik. Hoop dat je er van kunt genieten.
  Groetjes, ook aan Zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe kapster. Zulke mensen heb je nu nodig. Rust maar even uit. Sterkte voor morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een tof mens, die kapster van mij.
   Dank je. Het sluiten van de kist vanavond was al een erg emotioneel moment..

   Verwijderen
 3. Veel sterkte voor morgen, neem de tijd om de emoties te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed. Rustmomentjes moet je pakken zodra je de kans krijgt. Zeker nu.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!