dinsdag 6 februari 2018

Het overviel me ...


Ik word wakker met een vage hoofdpijn. 'Komt vast door met het raam dicht te slapen', denk ik maar weet dat ik er momenteel niet over peins om met het raam open te slapen. Da's veel te koud. Eigenlijk heb ik geen zin om op te staan maar ik weet dat de tijd van 's-morgens lekker lummelen nog niet is aangebroken. Ik rol uit bed en even later maakt George een kop koffie voor mij klaar terwijl ik een glas mango-smoothie van meneer Heijn inschenk. Mijn maag voelt wat onrustig dus het ontbijt sla ik over. 

Ik begin met de tekst die voorgelezen gaat worden op Mam's crematie. Met elk woord wat ik type gaat mijn hoofd meer pijn doen en wordt mijn maag onrustiger. Voor de zekerheid pak ik er een emmer bij. Nog geen vijf minuten later kwak ik mijn chromebook aan de kant en hang boven de emmer. Weer vijf minuten later app ik Broer, 'Nu lijk ik helemaal op Mam. Zit met een emmer op schoot te kotsen. Daar knap je wel van op'.  Hij reageert meteen. We appen nog even; dan maak ik de emmer schoon en ga verder met de tekst. Mijn hoofd blijft bonken maar het lukt mij er iets moois van te maken. Ik mail de tekst naar Broer en krijg al snel een goedkeurende mail terug. 

Dan gaat mijn telefoon. Een vriendin. Even twijfel ik of het gesprek aan zal nemen maar ach, wat kan mij gebeuren. 'Ik kom bij de kapper vandaan en dacht, ik ben nu zo dicht in de buurt, even checken of Wieb thuis is'. Ik ben thuis en zeg haar dat. 'Heb je tijd dat ik even een bakkie kom doen?', vraagt ze. Ik heb de tijd en zeg haar dat. 'Ik zit wel nog in pyjama', voeg ik er aan toe maar dat maakt haar niks uit. Wanneer ze even later de gang inloopt spreidt zij haar armen uit en ik val er al huilend in. Even later zit zij aan de koffie en ik aan de thee en al pratend en snotterend over het feit dat ik geen ouders meer heb, dat ik geen kind meer ben, voel ik mijn hoofdpijn minder worden. 

Twee uur later ben ik op weg naar Broer en SchoneZus om de puntjes op de i te zetten voor vrijdag. 

Harriette van Helden - Geen kind meer

4 opmerkingen:

Reacties zijn welkom. Altijd!