woensdag 7 februari 2018

Parkeerleed ..

Ik heb dus een nieuwe rugzak nodig. Nu had ik een perfect exemplaar in Scheveningen gezien maar vanwege mijn gehaaste vertrek was het er niet van gekomen om de tas aan te schaffen. En via internet vind ik ook weer zo iets. Zaterdag was ik al met SchoneZus even naar het winkelcentrum vlak bij het ziekenhuis gelopen maar de tassenzaak die daar zit had niet de door mij gewenste rugzaak. Op zoek naar een andere zaak dus. Al snuffelend op het net kwam ik er achter dat er in het centrum van Eindhoven een vestiging van dezelfde zaak als die in Scheveningen zit. Ik hoefde er alleen maar even naar toe te gaan. Maar ja, wanneer?

Vandaag dus. Ik had aan Broer en SchoneZus gevraagd waar ik het beste kon parkeren. Hun uitleg was duidelijk maar ik sorteerde in het verkeerde vak voor. Niet dat dat erg was want aan het einde van die rijbaan lag ook een parkeergarage maar... ik zag de ingang niet zo één twee drie en het voelt ook heel vreemd om (voor mijn gevoel dan) over een fietspad te rijden. Ik aarzelde dus even. Het leverde mij meteen een hoop getoeter achter mij op. Foeterend op 'dat stadse volk die een provinciaaltje opjagen' reed ik naar de ingang met de toeteraar op mijn hielen. Ik stopte bij het kaartjesapparaat en drukte op de knop. Er gebeurde niets. Zou ik mijn bankpas er voor moeten houden? Het was even zoeken maar... er gebeurde niks. Uiteindelijk drukte ik maar op de helpknop. 'Dit apparaat doet niet goed', kreeg ik te horen. 'Je moet de andere gebruiken'.  Zucht.. Achteruit rijden dus... Het duurde even voordat toeteraar het door had... ;-) en ook zijn hielen lichtte. 

Maar het is goed gekomen. Ik heb Grumpy veilig kunnen parkeren en ik heb een nieuwe rugzak. Eentje met 30 jaar garantie! Wel een hele andere dan ik had gezien. Groter dan mijn Kipling, kleiner dan die laadzak die ik de afgelopen 27 jaar heb gebruikt. Voor dagelijks gebruik is een inhoud van 16 liter meer dan groot genoeg. En daarom bestel ik geen tassen meer op internet. Omdat ik mij altijd vergis in het formaat!


4 opmerkingen:

 1. Ahhhh... Niets zo fijn als een nieuwe tas. Of rugzak. Dat was de ellende om 'm te kopen wel waard, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij moet zijn echte vuurdoop nog krijgen maar ik denk dat ik er heel blij van word ... heel blij mee ben...

   Verwijderen
 2. Ik ben altijd bang dat er gejat wordt uit een rugtas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegenwoordig zitten er zoveel geheime vakjes in dat het wel neervalt...

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!