dinsdag 13 februari 2018

Perfecte dag

Na een nacht die best omschreven kan worden als k@t-met-peren had ik vanmorgen niet bijster veel zin om te gaan werken. Toen de eerste collega mij condoleerde en de sluizen meteen dreigde open te gaan kon ik maar een ding denken... 'Was ik maar thuis'. Maar de collega vond het niet erg dat ik het gesprek afkapte, mijn directe collega's waren lief en er werd meteen geregeld dat ik in ieder geval vanmorgen nog niet voor de servicedesk in de weer hoefde. Dat maakte dat ik even rustig kon beginnen. Wat ik ook deed.

Uiteindelijk blijkt carnavalsdinsdag de perfecte dag te zijn om na een afwezigheid van drie weken weer te beginnen met werken. Er zijn dan nauwelijks collega's aanwezig, je kunt iets meer op je gemak dan anders je mail door nemen en op het moment dat je een afdeling binnenloopt en iedereen belangstellende vragen stelt kan je er ook even voor gaan zitten en je verhaal doen. Aan een klein groepje mensen zonder dat er constant een telefoon gaat. 

Omdat er ook nog best wel het een en ander bij te praten was is deze dag om gevlogen en ben ik klaar voor morgen en de waan van de dag. 

5 opmerkingen:

 1. Altijd moeilijk om de draad op je werk weer op te pakken. Gelukkig heb je begripvolle collega's en dat is zoveel waard.
  Sterkte en liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus je kwam binnen op het juiste moment. Wat een geluk dat er nog mensen rondlopen die even de tijd voor je nemen zodat je even kunt uitpraten.
  De waan van de dag... zo'n zinnetje doet me terugdenken. Ik was nog geen drie maanden met de VUT of ons bedrijf was overgenomen door ACHMEA. Weg waren alle besognes, idealen, ideeƫn en leuke contacten. Opgeslokt door een commerciƫle moloch die alle oude initiatieven achteloos terzijde schoof ten behoeve van die ene waan: winstbeoging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op woensdag stelt de waan van de dag niet zo gek veel voor. Dan is er nauwelijks een kip te bekennen in het Venrayse...

   Verwijderen
 3. Fijn dat je zulke lieve collega's hebt. Goed ook van je dat je gegaan bent. Het praten over wat er gebeurd is, is heel gezond. Het huilen ook, trouwens. Niks mis mee

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!