zondag 11 februari 2018

Twijfelkont

'Ik hoef niks', zei ik gedecideerd terwijl ik Mams kamer rond keek. 'Nou ja, wat serviesgoed maar verder... '.Dat was vorige week zaterdag. Ondertussen weet ik dat er een sticker met mijn naam op de enorme TV van Mam hangt, zijn alle sieraden met uizondering van de slavenarmband (die SchoneZus prachtig vindt en sinds zaterdag niet meer heeft afgedaan) voor mij, heb ik zelf om de beschilderde melkbus gevraagd, staat er al wat serviesgoed in mijn kast (en ga ik daar nog wat van meenemen; in de tijd dat Mam haar servies kocht waren diepe borden nog diep en van een fijn formaat), heb ik aangegeven mijn oude stoel weer terug te willen en twijfel ik enorm over de schommelstoel met teddiebeer. In het openbaar ben ik al zeker tweemaal van gedachten veranderd en in mijn eigen hoofd al een keer of duizend. Eigenlijk weet ik zelf niet eens meer wat de openbare status is. 

Kijk, mijn oude stoel die bij Mams staat is van grenen en past dus perfect in mijn kamer en bij de eettafel. Geen enkel probleem dus. De schommelstoel daarentegen is van donker eiken. Bovendien betekent kiezen voor de schommelstoel dat de Poang-stoel van IKEA het veld moet ruimen. Ik woon nu eenmaal niet zo heel erg groot en houd van open ruimte. Nu zou de Poang sowieso het veld ruimen maar een schommelstoel zit uiteindelijk nog ongemakkelijker dan de Poang en het was juist de bedoeling dat ik op die plek iets makkelijks neer zou zetten. Ziehier de oorzaak van mijn getwijfel.

Gelukkig heb ik nog even voordat ik een beslissing moet nemen. Hoewel? Toen ik drie weken geleden nieuwe matrassen kocht heb ik met de gemeente geregeld dat ik a.s. vrijdag de oude matrassen aan de straat mag zetten. Aangezien ik geen specificatie op heb gegeven kan ik er nog wel wat spullen bijzetten. Zoals een Poang stoel. Maar ja, dan moet ik wel weten wat ik wil. De schommelstoel? of een (nieuwe) makkelijke fauteuille? In het eerste geval kan de Poang mee naar het grof vuil (hij hangt met plakband aan elkaar). In het tweede geval kan-ie maar beter nog even blijven staan want voordat ik mentaal zo ver ben dat er een nieuwe fauteuille haar intrede doet? Maar dan dient zich een volgende vraag aan: vloekt het bordeauxrood van de melkbus niet met het knalrood van de Poang...

Of ga ik toch voor een van de stoelen van het bankstel?? Argggghhhh. Ik word gek van mijzelf. 

6 opmerkingen:

 1. Oh, die schommelstoel moet je echt niet laten gaan hoor. Eventueel schilderen en op het balkon? Of op een ander plekje? Een stoel met een herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er uit. Geen schommelstoel (weinig herinneringen behalve dat dat ding voor geen meter zit) en ook de fauteuille past niet in mijn huis. De melkton en wat gebruiksvoorwerpen is meer dan voldoende. En ik ben over een sieraad aan het nadenken.

   Verwijderen
 2. Ik ga je niet zeggen wat je wel en niet moet doen. Ik kan me dat twijfelen toch al zo goed voorstellen. Daar hoort geen advies bij want dat maakt het alleen nog maar moeilijker. Bovendien: ik houd ook van open ruimte en woon ook niet zo heel groot (maar wel groot zat voor één persoon hoor), dus ik begrijp.
  Maar wat vinden de jongens ervan? Misschien moeten die de doorslag geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Boysz willen Poang houden. Zij zijn licht genoeg om zonder zorgen in die stoel neer te ploffen..

   Verwijderen
 3. Dan zeg ik: luister naar de Boysz... zij staan je het meest na. Ze zullen je er om knuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maak een mooie foto van de schommelstoel. Eventueel met jezelf er in. Toen ik ooit afstand moest doen van veel spullen hielp dat enorm. Soms kijk ik nog wel eens naar de plaatjes. En dan ben ik blij dat ik al die spullen niet in huis heb staan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!