donderdag 8 maart 2018

Blauwe Bult

Hoewel ik een koffieleut ben en mijn dagelijkse portie caffeïne echt wel nodig heb, ben ik wel een beetje kieskeurig. Op ongeveer 5 meter afstand van mijn bureau staat een koffie-automaat maar die koffie vind ik dusdanig niet te haggelen dat ik die alleen in uiterste caffeïne-nood drink. Meestal loop ik even naar de kantine om een kopje cappuccino te halen. Ook niet echt lekker maar beter te drinken dan de gewone koffie en, heel belangrijk, ik krijg zo nog wat beweging want de kantine ligt niet naast de deur. 

Om in de kantine te komen moet ik drie trappen af, door de wachtruimte van twee poli's wandelen, gevolgd door de facilitaire gang en dan ben ik op de plaats van bestemming. Terug volg ik dezelfde route mits de wachtkamers redelijk leeg zijn. Zitten er veel mensen te wachten dan loop ik via de kelder terug naar mijn werkplek. Die wandeling is langer en er zit een extra trap in. Alleen daarom heeft deze route niet mijn voorkeur maar ja... Om met een geurende kop koffie voorbij patiënten die zitten te wachten op een maag cq darm onderzoek te lopen, dat riekt naar marteling, dusssch...

Vandaag was het druk dus wandelde ik via de kelder terug naar het trappenhuis. De koffie had ik in mijn rechterhand, in mijn linkerhand de werktelefoon. Alle branddeuren stonden open, behalve de deur naar het trappenhuis. Enigszins in gedachten verzonken duwde ik met mijn linkerhand de deur open maar niet ver of krachtig genoeg. Alleen mijn arm met telefoon was pas door de deur heen toen die al weer dicht viel waardoor ik tegen de deur tot stilstand kwam.

Ik heb niet gevloekt. ..
Ik heb niet gejoekert ...
Ik heb geen koffie gemorst ...
Ik heb zelfs de telefoon niet uit mijn hand laten vallen...

Neen. Er is niets gebroken, zelfs niet gekneusd. Er zit alleen een vaag blauwsige bult die vervelend aanvoelt. Zo vervelend dat ik eenmaal thuis gekomen mijn fitnesstracker die ik links draag af heb gedaan. Want die irriteerde. 

Tip van Flip voor het beste resultaat: Doe wat je doet met aandacht! Dan heb je de minste kans op brokken.

5 opmerkingen:

 1. Zelfs bij het halen van koffie is telefoonverkeer levensgevaarlijk. Dat zie je nu maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zucht. Ik was niet eens aan het bellen. Ik had de telefoon alleen maar vast (want we moeten bereikbaar zijn...)

   Verwijderen
 2. Eerst een gevallen vrouw en nu ook nog een bult erbij... Jij verdient beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zag iemand het? Want anders had je ook nog een deuk in je ego.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!