zondag 11 maart 2018

De lente is officieel begonnen ...

Nou, de lente is officieel begonnen. Ik nies mijzelf het apengapen (iets met bloemtjes, bijtjes en ftivool ronddwarrelende pollen) en de overburen hebben hun eerste nachtelijke buitenruzie van het seizoen er op zitten. Het was een heftige deze keer want iemand had een tuintafel in de doorgang gezet (voor het grof vuil alleen wordt dat niet spontaan opgehaald maar uitsluitend op afspraak) en die past, nu zij er klaar mee is, gewoon in de ondergrondse container. In ieder geval de poten. Het blad is nog relatief heel.

Al met al heeft met name zij vanaf een uur of drie tot een uur of vijf de longer uit haar lijf gekrijst, tegen van alles geschopt en geslagen, het een en ander van hem vernield. Hij laat het elk jaar gelatener over zich heen komen en is wel zo wijs buiten het bereik van haar armen en benen te blijven door de buitendeur tussen hun in te houden.

Nu zie ik mensen denken, 'Waarom heb je de politie niet gebeld want dit klinkt naar huiselijk geweld?'. Dat heeft weinig zin weet ik uit het verleden toen er soms wel twintig meldingen per nacht werden gemaakt. In de nachtelijke uren zijn er hier in de regio maar een paar agenten actief en die hebben het veel te druk om zich met deze twee bezig te houden. 

Na een gebroken nacht stond ik, in de wetenschap dat vanavond op tijd naar bed gaan meer kans op morgen uitgerust naar het werk gaan bied dan een gat in de dag slapen, redelijk vroeg naast mijn bed. Ik had nog vage hoop dat Zoon, die vanavond de nachtdienst in gaat, niets van de strijd mee had gekregen maar helaas pindakaas. Ook hij heeft mee mogen genieten. 

Een troost: We hebben dit seizoen nog maar een ruzie te gaan en dan is alles weer paise en vree tot volgende lente. Als zij zich aan hun normale patroon houden. 

14 opmerkingen:

 1. Tjonge zeg.. wat een toestand!
  Ooit in mijn eerste huisje in Amsterdam had ik buren die ook regelmatig de hele buurt bij elkaar schreeuwden, snapte er echt niks van.. maar zo kan het dus ook in een relatie. Want die buren van jou blijven dus nog steeds bij elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon de politie bellen, ook bij nacht en ontij. Alleen zo kan er een dossier komen voor als het uit de hand loopt. Niets doen daar krijg je misschien spijt van. Groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ligt al een dossier van een jaar of vijf... Nog nooit politie gezien..

   Verwijderen
 3. Jeetje het zullen je (over)buren maar zijn. Ben je mooi klaar mee. Zo te lezen hebben ze een bepaald ritme. Dan hoop ik dat ze zich hier aan zullen houden.
  Wel vreemd dat er niks aan dit soort overlastgevende zaken gedaan wordt. Iedereen heeft toch recht op "woongenot?" maar dat wordt door zo'n stel (of persoon) wel aardig verstoord...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk omdat het maar een paar keer per jaar is en niet iedereen er iets van meekrijgt. Mijn collega woont half half naast hem maar omdat zij aan de andere kant slapen krijgen zij er niets van mee.
   En ach... Het is maar een paar keer per jaar (met een beetje geluk blijven ze dit keer uit elkaar ;-) )

   Verwijderen
 4. Twee ruzies per jaar (buiten althans) is toch niet zo'n slechte score ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gemiddelde duren ze een uur of twee... Da's geen kattenpis...

   Verwijderen
 5. Twee uur lang ruzie maken...Op een gegeven moment heb je alles toch wel gezegd? Hebben ze daar twee uur voor nodig? Wat een ellende! Als het bij 2x per jaar blijft, vind ik het goed anders ga ik eens een praatje met ze maken, want dat kan niet: Wieb en Zoon uit hun slaap houden (-:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij doet er wijselijk het zwijgen toe waardoor zij steeds harder gaat gillen om haar non argumenten kracht bij te zetten..
   Hij is verder wel te pruimen maar zij zou zo uit een van jouw verhalen kunnen komen..

   Verwijderen
 6. Vreselijke buren. Ik hoop dat ze verkassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb normaal geen last van ze... alleen als zij buiten flipt. Dat gebeurt gelukkig niet zo vaak...

   Verwijderen
 7. Wij zwijgen gewoon allebei als we ruzie hebben. Lekker rustig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!