vrijdag 2 maart 2018

Doelen 2018: februariTja, wat zal ik zeggen. Februari was qua doelen nastreven duidelijk geen goede maand. Nu was februari op wel meer gebieden duidelijk geen goede maand dus ik ga er voor nu maar even van uit dat het in maart allemaal weer goed komt. Of niet.

Wat Het boek van Urgh betreft worstel ik nog steeds met hetzelfde probleem als vorige maand. Het karakter en gedrag van sommige personages wat in den beginne dusdanig afwijkt van het latere karakter. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat ik alles wat op mijn blog geschreven is  over Lamme Urgh los moet laten en opnieuw moet beginnen, waarbij bepaalde karakters en verhaallijnen inclusief hun twists behouden blijven. Dus een echt boek schrijven in plaats van mijn blog redigeren. Dat tweede klinkt simpel en dat eerste eng. Ervan uitgaand dat redigeren niet zo simpel blijkt te zijn, valt het enge van een boek schrijven wellicht mee. Nu nog echt beginnen. Er echt tijd voor vrijmaken. 

Wat betreft Huiswerk Voedingskunde maken lig ik op schema. Nog drie hoofdstukken te gaan en ik ben klaar. Hoe hortend en stotend ik soms ook met mijn studies bezig ben, als ik eenmaal in een flow zit wil ik door. Met een schuin oog ben ik mij al weer op een volgende studie aan het orienteren. 

Het groene blokje bij Declutteren is een beetje valsspelen. Ik heb al het opruimwerk bij Mam als één kast/kamer opgenomen. Aan de andere kant; de kasten hier puilen nog niet uit, dus ergens doe ik iets goed. 

Over doel vier Hardlopen heb ik van de week in Weer een Beer al geschreven dus daar kan ik kort over zijn. Ik ga voor het behalen van een paar maanddoelen en als subdoel wil ik een keer 10 km rennen. We shall see.

Deze maand mag ik dan niet aan het maanddoel voor het lezen van 52 boeken komen, ik ga er van uit dat ik op 31 december in de totaalkolom keurig op groen sta. 

En dan mijn spaardoel. Deze maand heb ik niet het totale maandbedrag aan de kant kunnen zetten wat ik nodig heb om aan het eind van het jaar mijn doel bereikt te hebben. Dat is geen ramp want zodra mijn vakantiegeld binnen is kan ik daar weer een aantal maanden op teren om in ieder aan het eind van het jaar in het groen te staan. In reality gaat mij dat 100% lukken. Of het hier op het overzicht ook lukt, is een tweede. Zoals eerder beschreven wordt mijn spaardoel in maand x (februari) bepaald door de inkomsten van maand x-1 (januari) minus het maandbudget van maand x (februari). Bij de start heb ik er bewust voor gekozen om de eindejaarsschenking van Mam niet mee te nemen. Dat betekent dat ik de erfenis ook buiten beschouwing laat. 

Al met al ben ik niet ontevreden. Ik heb dan al wel een eerste rode markering in de totalen staan maar ik geef de moed niet op... 


1 opmerking:

  1. Zo! Jouw spaardoel is hogere wiskunde. Ik snap er niks van. Maar ik vind wel dat je goed bezig bent.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!