zondag 25 maart 2018

Een Groen Balkon -3-

Het was eigenlijk niet de bedoeling ... Ik had er nog totaal geen zin in... Maar ja, mijn idee de peperzaadjes vast voor te laten kiemen in een plastic bakje op de vensterbank was op zich niet slecht, de uitvoering die ik er aan gaf wel. Er zat te veel water in de bakjes waardoor de zaadjes gingen schimmelen. Niet allemaal hoor. Sommige ontkiemde. Om te redden wat er te redden viel zette ik de bakjes een dagje open zodat het overtollige vocht kon verdampen. Dat werkte als een tierelier met als gevolg dat de volgende dag de schimmel weg was maar ook het ontkiemde groen. Ik moest daar wat mee. Net als met de moestuintjes van meneer H. Maar goed, zoals gezegd: geen zin. Tot ik, bezig met wat anders op het balkon, de dode aardbeienblaadjes weg begon te plukken. Voor ik het wist had ik vuile handen en een zen gevoel met onderstaand resultaat.


De Moestuintjes staan in een bakjje...

Alles wat dood is is verwijderd (met uitondering van de bourgainville want ik heb nog vage hoop dat-ie het weer gaat doen...

De peperzaadjes zitten, inclusief de watten waar ze op lagen, in deze pot en staan te genieten van de zon...

De lente-ui staat bijna in bloei 

Een bloempot vol met, door een vriendin opgekweekte, stokrozen. Ze hebben de winter overleefd en nu is het duimen dat ze groot gaan groeien..

De frambozen en hortensia krijgen al nieuw blad...

Zelfs de appelboom, die dit jaar op een iets minder gunstige plaats overwintert heeft, begint tekenen van leven te vertonen....

Ik ben tevreden met het resultaat van mijn werk. Of deg groei doorzet zal de tijd mij leren. Er zit maar een nadeel aan het balkon al lente-klaar hebben: Als het niet regelmatig regent zal ik met de gieter aan de slag moeten. ;-)

Ben jij al met de tuin/het balkon bezig?

5 opmerkingen:

 1. Ik heb dan wel geen tuin, maar heb van de week wel tuinkers en rucola gezaaid, dat ik als kiemgroente gebruik op een heerlijk boterham met kaas. Succes met kiemen en genieten. Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mooiste vind ik het als iets waar je niets mee deed de vrieskou en nattigheid overwint zoals mijn helle borus die ik vorig jaar kocht en die ik in een hoekje op mijn plaatsje zette. Was hem helemaal vergeten tot ik vorige week ineens zag dat er 3 knoppen open gingen. Op internet nog eens nagekeken wat ik had moeten doen om hem levend te houden en opnieuw in bloei te krijgen, maar schijnbaar lukt het ook zonder al deze maatregelen. Geeft mij de moed om andere plantjes die dood lijken ook nog maar een kans te geven , wie weet verassen zij mij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De passieflora heeft mij zo verrast en ik heb nog vage hoop op de bourgainville... En zo lang ik die pot nog niet nodig heb.. ;-) mag-ie nog even blijven staan en van het mooie weer genieten... (Mijn helleborus in pot heeft zeker 5 jaar gebloeid zonder enige extra aandacht..en toen vroor de pot kapot ...)

   Verwijderen
 3. Wat goed van je! Ik ben ook bezig, hoor. Ik heb al geteld hoeveel plantjes ik volgende maand moet halen bij mijn vaste plantenboer/vroegere schoolgenoot.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!