zaterdag 24 maart 2018

Heerlijk als mensen meedenken..

Ik ben niet van de dikke warme wintertruien.Tenminste, niet meer. Vroeger had ik wel een hele collectie truien maar die is langzaam maar zeker als sneeuwvoor de zon verdwenen. Na de laatste kledingskast-schoningsactie bleek ik zelfs geen enkele trui meer te hebben en dus kocht ik één, niet al te dik, exemplaar.  Omdat ik nog maar één, weliswaar te groot maar nog niet kapot dus het kan nog wel een jaartje, jeans had, was dat meer dan genoeg. Bovendien ben ik wel in het bezit van vestjes en heb ik de leeftijd waarop kleding in laagjes gepromoot wordt.  Niet dat ik  last heb van opvliegers maar dat hoef ik niemand te vertellen.

Goed. Eén slechtzittende jeans en één trui dus. Een setje wat ik de laatste weken met enige regelmaat heb gedragen. Zo ook gisteren. Ik sjouwde, ik zeulde, ik poetste, ik deed en ineens zei SchoneZus, 'Wat zit daar op jouw trui? Is dat verf?' Het tegedeel bleek waar. Er zat juist geen verf meer nadat ik per ongeluk de poetsdoek met chloor er tegen aan had gehouden. Iets verder kijkend zag ik dat ook mijn broek met chloor in aanraking was gekomen. &#%*$#%*$#@#%... Net nu  we nog een winterse week voor de boeg hebben. 

Eenmaal klaar met opruimen en poetsen togen Zoon en ik naar het winkelcentrum voor een verlate lunch. Aansluitend zei ik, 'Ik wil nog even bij de HEMA kijken voor een nieuwe trui'.  Zoon vond het prima, zo lang hij de winkel maar niet in hoefde. Al snel stond ik tussen de rekken te snuffelen, vond twee truien (die qua dikte net als het vernaggelde exemplaar eigenlijk het woord trui niet waardig zijn), kon niet kiezen en nam ze beide. Toen viel mijn oog op de stapel jeans die boven de truien lag.Ik pakte er een van de stapel, die voelde zachter dan zacht en ik was verkocht.

Op weg naar de kassa keek ik even bij de vouchers van deze maand. Ik koos voor 10% korting op  een artikel naar keuze. Bij de kassa aangekomen werd eerst mijn kleding en toen mijn pasje gescand. 'Waarom activeer je ook niet de voucher van 20%korting', vroeg de cassiere. 'Je hebt punten genoeg'. Verbaasd keek ik haar aan. 'Kan dat?', vroeg ik. Het bleek te kunnen al moest zij wel opnieuw beginnen met scannen. Geen ramp volgens haar. En zo liep ik met mijn armen vol kleren en een tevreden gevoel de HEMA weer uit. 

En vandaag... Vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn volgende jeans nog een maatje kleiner mag en dat het weer vandaag dusdanig is dat die ene trui warm genoeg is om in buiten te zitten. ;-)


6 opmerkingen:

 1. Prijs je rijk (-: Waar maak je dat nog mee, dat personeel met je meedenkt? Het valt gewoon op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt HEMA. Op bijna elke locatie waar ik kom ... (en nee, ik word niet gesponsord door de HEMA)

   Verwijderen
 2. Ha ha ha, ik herken je kleding verhaal. Tenminste, dat denk ik tussen de regels door te lezen.
  In tegenstelling tot mijn vriendinnen, vind ik het niet lollig om (eindeloos)te shoppen. En draag ik ook alles af tot het om wat voor reden dan ook niet meer kan. B.v. de enorme inktvlek er op, omdat ik de cartridges van de printer iets te slordig verwisselde. Of doordat mn spijkerbroek aan de binnenkant van mn bovenbenen open gesleten is, door het vele fietsen.
  Daarentegen kan ik dan wel héél blij zijn, met de kleding die ik nieuw heb gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is sjoppen leuk... Meestal ga ik met een vriendin. Na drie winkels eindigen we op een terrasje en vandaar gaan we door naar een restaurant.. ;-)

   Verwijderen
 3. Jouw Hema is leuker dan de mijne, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het al meegemaakt in Tegelen,Horst en nu in Eindhoven..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!