maandag 19 maart 2018

Kras

Vanaf dag één dat ik ging autorijden had ik met twee dingen ruzie: rotondes en de bijzondere verrichtingen en dan met name fileparkeren.

Sinds in Nederland op elke straathoek wel een rotonde te vinden is heb ik die ruzie bijgelegd en eigenlijk, eigenlijk kan ik ook wel fileparkeren. Het is alleen dat wanneer ik denk dat vooruit fileparkeren tot de mogelijkheden behoort dat het nog wel eens fout gaat. Iets met stoeprandje butsen. Niet goed voor de bandjes maar als het bij butsen alleen blijft is er niks aan de hand. Toch?

Vrijdag bleef het niet bij butsen maar werd het blutsen. Ik voelde hoe de velg de stoeprand raakte. Stopte met rijden. Zag het verkeer van alle kanten op mij af komen (twee fietsers en een scootmobiel). Gaf gas. Hoorde een akelig geluid. Stopte weer. Wachtte tot al het verkeer weg was, reed achteruit, draaide dit keer wel voldoende in en parkeerde Grumpy een centimeter of 20 van de stoeprand af. Alsof dat nog wat hielp. Duh.

Weer thuis bekeek ik de velg en daar zat een forse kras op. Eenmaal boven biechtte ik op wat ik had gedaan en vroeg aan Zoon, 'Wil jij even kijken hoe groot de schade is en of ik actie moet ondernemen'. De schade bleef de kras, de actie was naar de garage gaan om de velg te laten controleren en balanceren. Om erger te voorkomen. 'Het is niet veel werk', zei Zoon, 'Meestal doen ze dat tussen de overige afspraken door'. 

Voor de zekerheid belde ik toch even de garage maar Zoon bleek gelijk te hebben. Ik kon vandaag Grump al even brengen. Een half uurtje later konden we al weer vertrekken. 'Niks aan de hand', zei de receptioniste toen zij mij de sleutel terug gaf. 'De velg is gebalanceerd, de band niet beschadigd ... Er zit alleen een kras'. 

Mijn goed voornemen voor dit jaar: leren fileparkeren. Nu is het slechts een gekraste velg, de volgende keer misschien wel een kras in Grump's lak. En dat kan natuurlijk niet. Dat gaat vast ten koste van de relatie auto - eigenaar... 

6 opmerkingen:

 1. Goh.. wat zonde hè.. Ik kon het altijd wel redelijk en nu met de achteruitcamera is het een makkie. Goed dat je het na hebt laten kijken. Ik zou gewoon een andere parkeerplek zoeken hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Andere parkeerplek is soms geen optie ... En ach... een krasje op de velg... Daar liggen Grump en ik niet wakker van ...
   Als ik de tijd neem dan lukt het wel... Soms ben ikmet mijn gedachten ergens anders en neem ik die tijd niet..

   Verwijderen
 2. Mijn ex zou zeggen.. dan had ie maar geen auto moeten worden.. Grrr kon ik toch boos om worden.
  Mijn laatste auto was echt helemaal schadevrij! Was ik best trots op, want ik het er echt bijna alleen zelf in gereden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die eerste kras is het ergste. Ik wist trouwens niet dat je je velgen moet laten uitbalanceren. Ik kan beter een keer nieuwe kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kras op de velgen, daar kan ik mee leven.
   Ik wist het ook niet maar Zoon heeft er voor doorgeleerd dus...

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!