vrijdag 16 maart 2018

Gelukkig heb ik de tekeningen nog..


Tijdens het opruimen van Mam's flat stuitte ik op een kast vol met hobbyspullen. Papier, frutsels, knutsels, penselen, verf, scharen.. You name it, Mam had it. Het lag al jaren ongebruikt in de kast. Soms zei zij wel eens, 'Ik zal eens aan de buurvrouw vragen of zij het kan gebruiken'. Maar Mam vroeg niets en tegen de tijd dat ik die kast mocht leegmaken zat ik al dusdanig in de weggooi modus dat vragen erniet meer in zat. 


Eenmaal thuis lachtte mijn encaustic art spullen mij tegemoet.  Ooit was ik er dagelijks mee bezig, maar de laatste vijf jaar heb ik er niet meer naar omgekeken. 'Dat is het eerste wat ik ga opruimen', dacht ik vanuit de idee dat ik Zoon later, wanneer ik groot ben, niet met een al te grote puinhoop op wil zadelen. Al snel volgde de gedachten, 'Zouden ze bij de kringloop wel weten waar deze spullen voor nodig zijn?' Ik dacht van niet. 


Eigenlijk wist ik wel zeker van niet. Ik zat met een dilemma. Ik wilde van die spullen af maar weggooien vond ik ook zonde. Ineens dacht ik aan mijn reiki-master. De vrouw die mij met encaustic art in aanraking heeft gebracht. Ik stuurde een berichtje met wat ik allemaal in de kast had staan gevolgd door de vraag of zij het wilde hebben.  Zij antwoordde, 'Graag'. 


Na wat over en weer appen spraken we af dat ik de spullen op weg naar Eindhoven even langs zou brengen. Omdat zij op het moment waarop ik door het dorp scheurde net een sessie had zou ik de doos met spullen bij de voordeur zetten. Dat kan in het dorp waarzij woont nog.


Bij de voordeur stond een tasje met een doosje Merci op mij te wachten. 'Voor Wieb. Bedankt!' stond erop.  Glimlachend nam ik het tasje mee naar de auto en appte, 'Muts!'. Een uurtje later kwam het antwoord. 'Jij bedankt!'.


Dubbel plezier dus. Ik blij met de eerste lege plank van de kast; zij blij met de strijkijzers, het papier, de was-blokjes. Eigenlijk nog leuker dan spullen naar de kringloop brengen.


7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel... Zo terugkijkend ben ik er best tevreden over... ;-)

   Verwijderen
 2. Dat is zeker waar, als je iemand blij kan maken met dingen voelt dat toch heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een prachtige werken!! Nog nooit van deze crea bea vorm gehoord.
  Fijn dat je er iemand anders blij mee kon maken. Geeft een goed gevoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, zeg! Kreeg je geen zin om weer te beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee... Ik ben blij met wat ik heb gemaakt... Maar de behoefte is er niet meer.. Speel liever met woorden..

   Verwijderen
 5. Zo simpel is het om iemand gelukkig te maken (-:
  Heel lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!