maandag 12 maart 2018

Zonder jas

Aansluitend aan het werk doe ik de boodschappen. Mijn benzinemeter verteld mij dat tanken ook geen kwaad kan. Ik breng de boodschappen en mijn jas naar huis en ga tanken.
Weer thuis controleer ik de brievenbus en loop richting de trap. Er komt een man met een klein meisje achterop aanfietsen. Hij stopt voor een van de schuurdeuren. 'Die mevrouw heeft ook geen jas aan', hoor ik het kind roepen. Zijn antwoord hoor ik niet. 'Waarom heeft die mevrouw geen jas aan?', vraagt zij. 'Dat weet ik niet', antwoord de man, 'Dat moet je aan die mevrouw vragen'.  Even is het stil, dan schalt haar stem mij na, 'Mevrouw, waarom heb jij geen jas aan?'.

Ik ben halverwege de trap, stop met lopen en keer mij om. Haar gezichtje staat wat bozig. Hij ziet de bui al hangen. Ik herinner mij de strijd die ik ooit met Zoon voerdde. 'Ik ben heel even met de auto weg geweest', zeg ik naar waarheid, 'En ik dacht dat zonder jas wel kon. ls ik met de fiets was weggegaan, had ik hem zeker aangedaan want eigenlijk is het te koud zonder jas'. Het meisje antwoord niet. Hij wel. 'Zie je wel, die mevrouw vindt het ook koud en had liever wel een jas aan gehad. Ben je niet blij dat jij een warme jas aan hebt'. 'Ja', antwoord zij zachtjes. Ik grinnik eens en loop door naar boven. 'Bedankt! hoor ik hem roepen. 'You're welcome', denk ik. 'Als ouders moet je elkaar soms helpen'.

6 opmerkingen:

 1. Af en toe moet je als volwassenen een front vormen. Af en toe was nu.
  Wat een leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig hè dat je dat zomaar aanvoelt.. heb ook wel eens zoiets meegemaakt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een middag zonder jas ( wel met vest) gelopen en heb nu voor de tweede keer griep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een enorme peuterkrijsbui voorkomen! Stel dat je had geroepen 'Heerlijk is zonder jas!' ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peuterkrijsbui... Boze papa... Moet er niet aan denken..

   Verwijderen

Reacties zijn welkom. Altijd!